maanantaina, marraskuuta 29, 2004

Kävin Neulansilmässä,

joka on paikallinen käsityötarvikeputiikki. Siellä on hyvä palvelu ja mielenkiintoisia lankoja. Tosin liike on pieni eikä valikoimaa ja määria ole kovin paljoa. Olisi ihanaa jos liike laajentaisi.
Aikomukseni on huovutta itselleni punainen myssy, johon tulee punaista ja mustaa Funny-lankaa reunusta koristamaan. Sirdarilla näyttää olevan kaikkia ihania lankoja! Tuosta Fizz-langasta tulee pääntien reunus, kunhan löydän sopivaa lankaa toppia varten. Saan pian valmiiksi miehen kaulurin. Laitan sitten kuvaa joskus siitäkin. Se on samasta langasta, josta aikaisemmin esittelemäni pipo ja lapaset.


sunnuntaina, marraskuuta 28, 2004

Nyt minnuu nolottaa!

Joo, eka ja varmaan vika tilaustyö nuo serkkujen pipot. Toivotaan nyt, että edes tuo jälkimmäinen on sopiva. Ensimmäisen tein aivan mittojen mukaan. Hieman ihmettelin, että näinkö pitkä siitä halutaan?... Mallina oli hauska virkattu pipo, mutta näistä Teddy-pipoista piti tulla sentin verran kapeampia ja kolmisen senttiä pidempiä. No, ensimmäinen, beessin värinen oli sitten liian löysä ja liian pitkä, joten tätini sitten oli sen purkanut ja neulonut itse uudestaan vähemmillä silmukoilla. Ehkäpä tästä seuraa jotakin hyvääkin, jos vaikkapa tartutin tätiini puikottelutaudin ja hän alkaisi yhtä maanisena neulomaan kuin minäkin. Mitä enempi neulomisintoisia ihmisiä ympärillä, sen hauskempaa!
Joka tapauksessa vähänkö olin turha! Äsken sitten soitin tädille, että nyt olisi toinen pipo valmis ja hän sitten kertoi tosiaan, mitä sille ensimmäiselle oli tehty. Minäpä olen tehnyt tämän mustakirjavan samalla silmukkamäärällä ja nyt sekin saattaa sitten olla toisen veljeksen makuun liian väljä. Mie en enää uskalla ottaa tilaustöitä! :b
Olen kiitollisuuden velassa tädille kun on antanut vaikka kuinka ja paljon lankoja ja nyt menee hommat mönkään.

Ohessa kuva Viivi-neidosta Kuurankukka-hatuksi nimittämäni hattu päässä. Sentään tämä hattu on oikean kokoinen. Menee hyvin korville, muttei valu silmille ja on varmasti sopiva vielä ensi talvenakin.

perjantaina, marraskuuta 26, 2004

no eipä oo tänäänkään paljoa ehtinyt neulomaan..

Pipoa tein serkulle musta-harmaasta Teddystä kymmenisen senttiä. Sisko sovitti neuleliiviä ja oli hyvän näköinen!

torstaina, marraskuuta 25, 2004

Kiitoksia hurjasti kaikille kommentoijille! Laittakaa jatkossakin kommentteja, sillä minusta on kivaa kun blogini on vilkas.

Kiireinen päivä takana.

Tänään en ole ehtinyt neulomaan paljoa. Tein toki yhden hassun karvaisen Teddy-pipon valmiiksi serkulleni ja pian aloitan toiselle serkulle samanlaista, mutta eriväristä. Toivon saavani näistä tätini pojista kivan kuvan blogiin pipot päässä. Mukavia nuoria miehiä!=)
Miksi siis en ehtinyt neulomaan? No, aamulla vietin laatuaikaa poikani Luukaksen kanssa ihan kahden ilman pikkusiskoa ja isiä ja kävimme kahvilassa syömässä yhdessä ison jätskiannoksen!
Iltapäivällä olin osteopaatilla, joka pisti käsiä, hartioita ja olkapäitä minulta kuntoon. Nyt ne taas pelaa vähän paremmin ja niillä on mukavampi neuloa. Tiedättekö, minä olin ulkoillut niin paljon ja olin niin väsynyt, että nukuin monta tuntia! :o
Uudistunein voimin menen kohta takaisin nukkumaan. Huomenna voin taas ehtiä hiukka neulomaankin.

keskiviikkona, marraskuuta 24, 2004

Mimosan paita



Tämmöisen paidan tein Mimosalle tässä syksyllä Hippy- ja Pop- langoista. Aluksi se oli mekko kun Mimosa oli pienempi. Kuva on vähän epäselvä. Keskellä etukappaletta on pitsineuletta keventämässä paitaa.
Sain tänään siskon liivin valmiiksi. Kuva tulee joskus ensiviikolla. Aloitin serkun pipoa beessistä teddy-langasta. Novita-päivä.

Nyt ei paljoa oo huvittanu neuloa.

juu, niitä päiviä kun ei saa mitään aikaiseksi. Pikkaisen pitäisi neuleliiviä vielä viimeistellä virkkaamalla ja sitten on valmis. Ei vain satu huvittamaan.=)

maanantaina, marraskuuta 22, 2004

Parit neuletyöt tältä syksyltä:


Tällainen omituinen vihreä pipoke jämälangoista. Minusta tuntuu, että olen parissa kuukaudessa kehittynyt neulojana. Nyt tekisi monta asiaa aivan toisella tavalla kuin aikaisemmin. Tekemällä oppii, vaikka noviisi tunnen vieläkin olevani.

Tässä ihan ekoja palmikkoneulemuksia Luukakselle. Minkäköhän takia en ole saanut prässättyä tuota kauluria? Se näyttäisi paljon ryhdikkäämmältä.

Tänään en ole paljoa neulonut. Sairastan synnytyksen jälkeistä masennusta ja tänään oli parempi päivä, joten tein kaikkea muuta kun kerrankin jaksoin. Illasta olisi ollut mahdollisuus neuloa, mutta meidän neiti itki sydäntäsärkevästi. Hänelle on tulossa ensimmäinen hammas, joten tyttöä sitten imetin ja sylkyttelin. Pikkusiskon Teddy-liivi on pian valmis. Siitä puuttuu enää kauluksesta noin puolet mitasta ja loppuviimeistelyt virkkaamalla. Yhdessä kohdassa vähän mokasin, mutta se on pientä enkä viitsi sen vuoksi purkaa.

sunnuntaina, marraskuuta 21, 2004

Joka Blogissa on oltava vähintään yksi nakukuva!


Meidän Mimosa maistelemassa miltä varpaat maistuvat.=)

Hullu hatuntekijä taas ollut vauhdissa


Sain hatun valmiiksi, mutta se alkoi loppuvaiheessa työstämistä elää ihan omaa elämäänsä.;D
Ei siitä tullut perulaistyylistä myssyä pojalle, vaan tyttöjen hattu. Siitä siis vain tuli tällainen, minkäs minä sille voin. Kädet tekee, aivot on jääneet narikkaan.
Lähetän sen ystäväni tyttärelle tampereelle.

Olen jo ehtinyt hyökätä siskon liivin kimppuun. Teddyä saakin nyt neuloa, sillä täti piipahti kylään, toi pari kerää Ruskovillan raakasilkkilankaa ja beige- ja harmaakirjavaa teddyä. Pyysi tekemään kahdelle pojistaan niistä pipot. Minä tietysti olen otettu, että neulontaharrastukseni on noteerattu suvun keskuudessa.=)
Yleensä en ota tilaustöitä, kun en kerkiä niitä tekemään, mutta kyllä minä nämä pipot teen kun kerran langatkin tuodaan kotiovelle ja täti on antanut muutenkin lankoja.

Mies toi eilen tuliaisiksi mustaa teddylankaa. Hauskan nähdä milloin ja mitä siitä keksin tehdä. Suunnitelmissa on vaikka ja mitä.
-itselle juhlatoppi tai -tunika
-Äidille silkegarnista ja jostain keinokuitupörrölangasta käsineet ja huivi. Hän kun on villa-allergikko.
-Luukakselle vaaleansinisestä isoveli-langasta palmikkopusero ja ehkäpä villahousut.
-Mimosalle ja minulle samanlaiset pipot, hanskat ja kaulahuivit
-hattuja, hattuja ja hattuja...

lauantaina, marraskuuta 20, 2004

voi möllö!

Eipä paljoa neulotuta. Pipo ei edisty. Jumittaa!
Nyt musta tuntuu, että on liian monta työtä kesken yhtäaikaa. Mimosan hame, miehen kauluri, siskon neuleliivi. Auttaiskohan selkeästi jos päättäisin tänään pidättäytyä neulomisesta? Tai jos vaikka tekisin sitä Mimosan hametta välillä...
Päätin hankkia itselleni omaksi Kauneimmat neulemallit- kirjan.

o=======================o

Minusta olisi muuten tosi mukavaa jos te ihmiset laittaisitte enemmän kommentteja tähän blogiini. Niitä on niin kiva lukea ja niihin vastailla. Minä kun olen tällainen lapsekas kolmannen polven evakko niin virtuaalinenkin vuorovaikutus on meikäläiselle mannaa.

o=======================o

perjantaina, marraskuuta 19, 2004

Vielä yksi pipo ennenkuin teen siskon liivin valmiiksi..


Tässä tulossa kaverin pojalle kirjoneulepipo. Lankaa olen käyttänyt monenlaista laadultaa, sekä puuvillaa, että villoja ja neulonut kaksinkertaisena. Piposta tulee tiivis ja lämmin, muttei liian paksu. Hyvältä tuntuu neuloa puuvillaa ja villaa yhdessä. Korvaläpät neulon jälkikäteen ja huolittelen reunat virkkaamalla, jotta reuna ei käänny. Pipoon käytän kaikkia kuvassa näkyviä lankoja. talvinen, huurteinen maisema inspiroi sinisävyihin.

torstaina, marraskuuta 18, 2004

Isosisko Oona ja pikkusisko Ella. Söötit kuin sokerit.=)




keskiviikkona, marraskuuta 17, 2004

välipalapipoja

.
Halusin hetken lomaa siskon neuleliivistä. Aloin väsäämään kaverin tytöille pipoja. Minulla oli vielä vähän pinkkiä Funnylankaa, joten siitä reunus ja vauvan pipoon nauhatkin. vauvan pipossa lankana Novitan luonnonvalkoista ja vaaleanpunaista Woolia. Isosiskon pipossa lankana samaista vaaleanpunaista Woolia ja kanervan väristä Nallea. Kaksinkertaisena neulominen on minulle uutta ja tykästyin kovasti! Tosi napakka ja kivan värinen neulepinta syntyy kaksinkertaisella langalla 1o1n neulottaessa. Jotenkin olen ihastunut joustinneuleisiin. Voisin tehdä kokonaisia paitalaumoja aivan maanisena pelkästä 1n1o-jousteesta. Varokaa hullua, maanista neulojaa puikkoineen!

Osteopaatti parka! Saa tänään fiksailla tätä ämmänromua, jonka kroppa on jumissa osittain myös neulomisen takia. Alan ymmärtää Mammaa, edesmennyttä isoäitiäni. Lääkärit kielsivät häneltä neulomisen parikymmentä vuotta sitten, mutta voiko ihminen lopettaa hengittämisen, syömisen, kakkimisen? EI! No ei voi neulomistakaan kun on siitä riippuvaiseksi tullut. Neulominen on hengen ravintoa! Sitä paitsi, mamma eli vielä 75 vuotiaaksi eikä suinkaan kuollut neulomiseen.

Teenpä tuon isosiskon pipon tänään valmiiksi. Huomenna tulevat äiti ja isosisko laitattamaan tukkansa ja koitan pyytää tyttöjä sitten pipomalleiksi. Minusta on aina mukavaa jos juuri se ihminen, jolle jotain olen neulonut on itse mallina kun räpsäisen kuvan. Ja juu, kysyn kyllä, että saako kuvan julkaista neulepäiväkirjassani.;) Pienempi sisarus, se jonka tukkaa en vielä vähään toviin varmaankan leikkaa, on vasta muutaman viikon ikäinen. Toivottavasti pipot on sopivan kokoisia..

Kampaajan työssä ja neulomisessa on muuten yhtäläisyyksiä. Luovaa hommaa, värejä, muotoja, suunnittelua, iloa lopputuloksesta sekä mainetta ja kunniaa jos saa kuulla kehuja.=D
Vastapainoksi, sitten luikitaan nolona pitkin nurkkia monta viikkoa jos jotakin menee pieleen..=/

tiistaina, marraskuuta 16, 2004

Slipoveri Novitan Isoveli-langasta


Hassu kuvakulma ;b
Tämä on myös ihan ensimmäisiä neuleinnostukseni töitä. Kyllä tuo Isoveli-lanka on ihanan tuoksuista! Mulla on sitä vaaleansinisenä monta kerää. Jos tekis vaikka Luukakselle siitä raglan-hihaisen villapaidan, kun se on ainoa hihatyyli jonka osaan tehdä ilman ohjetta. En tykkää katsoa ohjeesta kuin korkeintaan mallineulekuvioita.

Luukas ja slipoveri


Tässä ensimmäinen kokeiluni vähän monimutkaisemmasta palmikkohässäkästä. Lankana Novitan Blues, jota löysin paikkakuntani lankakaupasta alekorista. Vaaleansininen puuvillalanka on jotain lahjalankaa, jossa ei ollut vyötettä. Slipoveri meni monestakin kohtaa vähän mönkään, mutta ehkäpä seuraava palmikkojutska onnistuu paremmin.=/ Siistimpää jälkeä saisin varmasti aikaan jostain toisenlaisesta langasta. Helman joustimen tähän tein vasta jälkikäteen ja tuli siihen opeteltua italialainen päättely.

maanantaina, marraskuuta 15, 2004

tuli vahingossa virheellinen linkki(lahopää, mikä lahopää)

tässä siis oikea:
www.aihevapaa.com

Of Topic, mutta pakko mainostaa..

Käykääpä ihmeessä kurkkaamassa www.aihevapaa.net
Mukavia keskustelufoorumeita niin lapsellisille kuin lapsettomillekin. Itse olen siellä aktiivisena keskustelijana nimimerkillä hautis.
Porukkaa on juuri sopivasti ja meininki fiksua. Häiriköt saavat kyytiä ja kaikenlaiset persoonallisuudet mahtuvat mukaan.

Hyvää päivää!

Päätä särkee, ulkona möllön harmaat pilvet näyttävät ahdistelevan puiden latvoja. Jos vaikka vetäis tabua tauluun, jotta saisi jatkettua siskon neuletta. Eilen en neulonut silmukkaakaan kun olin niin täpinöissäni tästä omasta blogistani ja siitä, että sain tungettua jalan ovenväliin ja saatua kontaktia muihin nettineulojiin. Vähänko olen siitä iloinen!=D
Ehdotelkaa nyt hyvät ihmiset minkälaisesta langasta voisin tehdä itselleni juhlatopin. Ajattelin käyttää hihansuihin ja pääntielle virkaten funny-lankaa, joka on vähän saman tyylistä kuin Novitan Tango, mutta ystävällinen ja ammattitaitoinen myyjä kertoi sen kestävän käyttöä ja pesua paremmin ja värivaihtoehtoja on enemmän, minullekin jolle sopii lämpimät värit.
Niin, sen langan siihen toppiin pitäisi olla kai jotakin kesälankaa. En halua topista kuumaa.

2-vuotias esikoispoikani Luukas haluaa, että opetan hänet neulomaan sitten kun hän on vähän isompi. Vauva oli ryöminyt Teddykeräni luokse ja alkanut mutustaa sitä. Siihen sitten isoveli huolissaan neuvomaan, että "Mimmi, älä syö äitin lankaa, se on pahaa"
Luukas osaa myös valistaa ihmisiä, että " Äitin pitää saala neuloa ihan kaikessa lauhassa".=D
Fiksu poika!

Tietääkö joku jonkun nettikaupan, josta voisi suht edullisesti tilata lankoja, vai ovatko hinnat euroopassa suht vakiot? Minkähintaisia ovat Virossa langat? Vihreässä vyyhdissä olen kyllä ihastellut kaikenlaisia erikoislankoja, joista saisi ihania reunuksia paitoihin, liiveihin ja asustelsiin ja vaikka huiveja.

sunnuntaina, marraskuuta 14, 2004

Hubba Bubba- mekko kaverin mini-vauvalle.


Jämälangoista löysin ihanaa röpelöista vaaleanpunaista lankaa ja röpelöistä valkoista puuvillalankaa. Elisabeth-nukke esittelee tässä kuvassa uutta Ninnister Original- mallia, jota saatan jatkossa soveltaa niin isojen, kuin pientenkin tyttöjen vaatteissa.

Mimosalle lämmintä talveksi




Mies nimesi nämä Novitan Huopaset-langasta tehdyt huopatallukkaat huopajaluksiksi =D

Ensimmäisiä uuden neuleinnostukseni töitä..



Mimmillä yllään "Marjaretki"-pipo jämälangoista ja siihen sopivat tossutkin tein. Tossut on neulottu osista: ensin neulotaan suljettuna pätkä joustinta, sitten tehdään siihen sopivan kokoiset palat pohjaksi ja päälliseksi. Ne yhdistetään toisiinsa virkkaamalla, poimitaan silmukat ja neulotaan varsi. Kirjoin vielä pieniä kukkia koristeeksi. Tässä vaiheessa en vielä osannut neuloa sukkia, joten piti tehdä tällaiset huvittavat töppöset.;D

Mimmulin myssy



Tälle Mimosan myssylle olen antanut nimeksi Assyrialaispipo. Tehty Novitan Pop- ja Hippy-langoista 4½ puikoilla ja 4½ virkkuukoukulla. Malli syntyi siinä tehdessä. Etukäteen en paljoa suunnitellut. Tulee mieleen argeologiset jäännökset Assyrian maailmanvallan ajalta n 2500 vuotta sitten.

rakkaalle pikkusiskolle



Etukappale siskon neuleliiviin. Lankana ihana Novitan Teddy, jota tekisi mieli hipeltää ja hinkata ihoa vasten koko ajan. Niin pörröisen pehmeää se on ja tuoksuu ihanan villaiselle. Kasin puikoilla neulon ja alaosassa on pitsineuletta, sitten tulee vähän matkaa sileää ja miehusta on 1n1o joustinta. Vinkkinä muuten, että tosi hyvältä näyttää tuo joustinneule tässä langassa. Tekisi mieleni tehdä itselleni Teddystä jokin ihan yksinkertainen joustinneuleinen poolo liivinä. Olen viime aikoina viljellyt aika paljon hihattomuutta neulesuunnittelussani. En siksi, etten viitsisi niitä tehdä vaan siksi, että imettävänä äitinä kylven hiessä ja ajatus hihoista on kuuma.;)
Jonkinlaisen näyttävän kauluksen tähän väsään vielä. Nyt on takakappale puikoilla.

Ukolle, ettei palele talvella...



Ukko, aina yhtä innokas olemaan kuvattavana.;D (minä olen samanlainen). Tässä pipo ja lapaset SandnesGarnin Alfa-langasta. Ihana lanka! Nämä minä neuloin puikoilla 4½ ja 5, koska halusin paksumpaa ja tiiviinpää lopputulosta. Vyötteessä suositus on seiskan puikot. Tästä langasta tulisi kyllä ihana palmikkoneule. 85% villaa ja 15% mohairia. Tästä on tekeillä myös ukolle kauluri.

Vauvalle mekko tekeillä



Tässä tulossa meidän Mimosalle (s.10.6. 2004) A-linjainen mekko. Langan löysi anoppi mulle kirpparilta. Varmaan jotain tosi vanhaa, vyötteestä päätellen. Nimi on Fantasy Fluffy Chunky. Valmistettu ranskassa. 88% akryyliä, 12% villaa. (Mahtaakohan tulla hiostava?=/) Kauluksen ja helmapitsin teen saman värisestä puuvillalangasta, jota minulta jäi toisesta työstä. Neulon tuota kutosen puikoilla, vaikka suositus on pienemmillä.(kuvassa pienemmät puikot, joilla silmukat odottamassa jatkoa) Lanka on sen verran pörröinen, että neulepinta on kaunis isommillakin puikoilla neulottuna ja valmistuupa nopeammin ja on pörröisen kevyt, kunhan saan ensin pari muuta projektia alta pois..
Tuon mallin sävelsin ihan omasta päästä ja ainakin kaverin vauvalle tekemä saman idean mekko onnistui hyvin.
Olen päättänyt, että minua ei häiritse tippaakaan, että tekeillä on monta työtä yhtäaikaa. Minä tahton nauttia neulomisesta ja jos siihen kuuluu uusien töiden alulle panoa vanhojen lomassa niin se on aivan minun, lankojeni ja puikkojeni välinen asia.;D



jeeee!

Minäkin, karvajalkainen neulemaatikko nakkisormi olen saanut aikaiseksi oman neulontapäiväkirjan!