keskiviikkona, marraskuuta 17, 2004

välipalapipoja

.
Halusin hetken lomaa siskon neuleliivistä. Aloin väsäämään kaverin tytöille pipoja. Minulla oli vielä vähän pinkkiä Funnylankaa, joten siitä reunus ja vauvan pipoon nauhatkin. vauvan pipossa lankana Novitan luonnonvalkoista ja vaaleanpunaista Woolia. Isosiskon pipossa lankana samaista vaaleanpunaista Woolia ja kanervan väristä Nallea. Kaksinkertaisena neulominen on minulle uutta ja tykästyin kovasti! Tosi napakka ja kivan värinen neulepinta syntyy kaksinkertaisella langalla 1o1n neulottaessa. Jotenkin olen ihastunut joustinneuleisiin. Voisin tehdä kokonaisia paitalaumoja aivan maanisena pelkästä 1n1o-jousteesta. Varokaa hullua, maanista neulojaa puikkoineen!

Osteopaatti parka! Saa tänään fiksailla tätä ämmänromua, jonka kroppa on jumissa osittain myös neulomisen takia. Alan ymmärtää Mammaa, edesmennyttä isoäitiäni. Lääkärit kielsivät häneltä neulomisen parikymmentä vuotta sitten, mutta voiko ihminen lopettaa hengittämisen, syömisen, kakkimisen? EI! No ei voi neulomistakaan kun on siitä riippuvaiseksi tullut. Neulominen on hengen ravintoa! Sitä paitsi, mamma eli vielä 75 vuotiaaksi eikä suinkaan kuollut neulomiseen.

Teenpä tuon isosiskon pipon tänään valmiiksi. Huomenna tulevat äiti ja isosisko laitattamaan tukkansa ja koitan pyytää tyttöjä sitten pipomalleiksi. Minusta on aina mukavaa jos juuri se ihminen, jolle jotain olen neulonut on itse mallina kun räpsäisen kuvan. Ja juu, kysyn kyllä, että saako kuvan julkaista neulepäiväkirjassani.;) Pienempi sisarus, se jonka tukkaa en vielä vähään toviin varmaankan leikkaa, on vasta muutaman viikon ikäinen. Toivottavasti pipot on sopivan kokoisia..

Kampaajan työssä ja neulomisessa on muuten yhtäläisyyksiä. Luovaa hommaa, värejä, muotoja, suunnittelua, iloa lopputuloksesta sekä mainetta ja kunniaa jos saa kuulla kehuja.=D
Vastapainoksi, sitten luikitaan nolona pitkin nurkkia monta viikkoa jos jotakin menee pieleen..=/