sunnuntaina, marraskuuta 14, 2004

Hubba Bubba- mekko kaverin mini-vauvalle.


Jämälangoista löysin ihanaa röpelöista vaaleanpunaista lankaa ja röpelöistä valkoista puuvillalankaa. Elisabeth-nukke esittelee tässä kuvassa uutta Ninnister Original- mallia, jota saatan jatkossa soveltaa niin isojen, kuin pientenkin tyttöjen vaatteissa.

3 Comments:

Blogger Susanna said...

Just tällaisen mekon haluaisin tehdä Melindalle. Mutta mä oon niin huono itse keksimään noita juttuja... Haluaisitko vähän paljastaa, miten se on tehty? Alhaalta ylös kuitenki ja kavennettu?

1:09 ip.  
Blogger Ninni said...

Tokihan voin vähän "selitellä tekosiani". Tämä on aika pieni kun vauvakin, jolle se on tehty syntyi 2400-grammaisena ja 45-senttisenä.=)
Tuolla alempana on se turkoosi tekele, jonka toteutan samalla idealla.
Siinä on luotu 70 silmukkaa ja neulottu 10 o 10 n 10 kerrosta. Sitten kavennetaan aina joka o ja n -jaksoista silmukka oikeasta reunasta, jolloin saadaan siis 7x 9 silmukkaa. Tätä jatketaan taas 10 kerrosta, jolloin kavennetaan 9 silmukan jaksoista vasemmasta laidasta silmukka, jolloin tulee siis 8 silmukan jaksot.
Näin jatketaan, kunnes tulee aika kaventaa viiteen silmukkaan. Tässä vaiheessa on aika tehdä kädentiet ja kädenteiltä kavennetaan jättäen vain pari silmukkaa reinojen jaksoista. neulotaan tästä eteenpäin, kunnes ollaan tyytyväisiä miehustan mittaan ja jätetään puikoille odottamaan.
takakappale neulotaan samalla tavalla, paitsi että aloitetaan nurjilla silmukoilla.
Kaulus aloitetaan suoraan yhdistämällä taka- ja etukappaleet toisiinsa ja neulotaan joustinta sukkapuikoilla, kunnes ollaan tyytyväisiä kauluksen pituuteen.
sitten ommellaan sivusaumat.
Helmaan, kädenteille ja kauluksen reunaan voi virkata pitsiä tai muutaman rivin jotakin kivaa pörrölankaa.
On siis helppo malli ja sitä voi muuntaa silmukkamääriä ja lankoja vaihtelemalla ja viimeistelläkin voi vaikka kuinka monella tapaa.
Toivottavastu sait jotakin selvää ohjeista.;D

1:56 ip.  
Blogger Ninni said...

Ai niin! kutosen puikoilla on tuo turkoosi neulottu ja niin tämä vaaleanpunainenkin. aika väljää neulosta siis langan paksuuteen nähden.

2:00 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home