maanantaina, tammikuuta 31, 2005

Vieralin tänään paikallisessa lankakaupassa ja.. I visit the local yarn shop today and..


Miau! Tästä tuli kisupipo. Tämä menee tilaustyönä nettitutun tulevalle vauvalle, joka on vielä masuasukkina. Lankoina Sandnes Garnin Funny ja Novitan Wool. Hieman pieni jo Mimosalle, mutta yllättävän hyvin venyy. Tästä on pikkuvaaville myssyä moneksi kuukaudeksi kun on joustinneuleesta tehty. Posted by Hello

Mjau! The cat cap. I made this to a little baby, who is still inside the mom's belly. Yarns: Sandnes Garn's Funny and Novita's Wool. This is allready too small for Mimosa, but
stretching suprisingly well. The baby can use this several months.


Mimosa: "Äiti, miksi mulla on tämä kireä kuuma pipo sisällä päällä?" Posted by Hello
Mimosa: "Mum, why do i have this tight hot cap on my head inside the house?"

perjantaina, tammikuuta 28, 2005

JEEE! Mulla on muuten counterissa kymppitonni rikki!

Nyt pidetään mielettömät bileet! Baari auki ja tilata saa mitä haluaa, sekä ruokaa, että juomaa!

Jotain valmistakin joskus!


Menitasta löysin nämä hauskat napit. Posted by Hello


Isoveli-Langasta tehty palmikkopaita ja Jussi-langasta tehty polvisukka. Posted by Hello

keskiviikkona, tammikuuta 26, 2005

Susanna kertoikin jo blogissaan meidän maanantaisesta Helsinki-invaasiostamme. Tässä saalista:


Vaaleanturkoosia Ibizaa sai Menitasta eurolla/kerä! Ihan selvästi tästä tulee jokin kiva toppi kesäksi. Posted by Hello


Menitassa oli vielä tarjouksena Maxi-lankaa, joka on puuvillasekoitetta. Tästä marjapuuron punaisesta tulee Mimosalle paita. Posted by Hello


Raitalankaa. Ehkäpä sukat ja lapaset Luukakselle? Posted by Hello


Vihreäkirjavaa sukkalankaa, ostettu ihan vaan värin perusteella. Käyttökohde vielä tuntematon. Posted by Hello


Flairista miulle juhlahuivi. voi pitää jotain siistiä pitkää mustaa hametta ja mustaa tunikaa ja tätä huivia eikä tarvitse ostaa erikseen juhlavaatteita. Inhottavaa ängetä semmoisia sovittamaan johonkin klaustrofobiseen sovituskoppiin. Posted by Hello


Hauskaa lankaa, eikö totta!? Posted by Hello


Tästä Vihreän Vyyhdin saaliista syntyy reunukset Mimosan pukuun. Liiviin tulee turkoosia puuvillalankaa ja housuihin saman sävyistä mohair-lankaa.  Posted by Hello


Puoli kiloa päivässä! Kasviksia taikka lankaa, sama piristävä vaikutus. Tämä oli tarjouksessa Vihreässä Vyyhdissä ja tästä tulee miulle liivi. Posted by Hello

Värit eivät näissä langoissa pääse oikeuksiinsa, vaikka luonnonvalossa kuvasinkin. Näyttävät laimeamman värisiltä. Todellisuudessa ovat paljon herkullisemman värisiä.

Lisäksi löysin Menitasta myös Addin 40senttiset pyöröpuikot kokoa 8. Erinomaiset pipopuikot kun käytetään paksua lankaa! Niistä kuuluu myös tosi kaunis kilinä.=D
Luukaksen palmikkovillapaitaan löytyi iloisia sinisiä nappeja, joissa on hymyilevä naama. Näette seuraavan postauksen yhteydessä.

sunnuntaina, tammikuuta 23, 2005

Mie oon ollu aika laiska..

Paljoa ei ole taas tullut neulottua. Teddyliivin etukappale on valmis. Aloitin juuri takakappaletta. Musta tuntuu, että siitä on tulossa loistava! Teddy on ihan kyllä mun lanka. Kaikki, mitä siitä olen suunnitellut, ovat tähän mennessä onnistuneet hyvin. Saakohan sitä jatkossakin vai onko sen valmistus lopetettu?

Luukakselle pitäisi tehdä villasukat. Ajattelin duunata ne samasta sinisestä Isoveli-langasta, josta palmikkopuserokin on tehty. Siitä ei ole vielä kuvaa, koska minä saamaton laiskimus en ole saanut aikaiseksi ostaa siihen nappeja. Tuleekohan enää tänätalvena edes pakkasia? Odottelen niitä vain siksi, että saisin laittaa Luukakselle uuden palmikkopaidan päälle. ;D

Huomenna ollaan Susannan kanssa suuntaamassa Helsingin lankakauppoihin. Saa nähdä mitä ehditään juoruamiselta ja syömiseltämme shoppaamaan.

torstaina, tammikuuta 20, 2005

Tadaa! Ensimmäinen tekemäni neuletakki Pop Plussasta ja Funnysta. Nimesin tämän tyttäreni mukaan Mimosa-neuletakiksi.


Posted by Hello

Tässä tulossa Teddystä palmikkotoppi. Palmikkohässäkkä vain näkyy hieman huonosti kuvassa.


Posted by Hello

Eljas lupautui mallikseni kun tänään klubitalolla otin kuvia. Hän esittelee apelleni neulomaa Aulis-hattua.



Hattu on neulottu kasin sukkapuikoilla Katin lähettämästä musta-valko-harmaasta Maxima-langasta ja mustasta Teddystä. Hatusta tuli hurjan tiivis, paksu ja lämmin, mutta pehmeä. Olen oikein tyytyväinen tulokseen. Voin pistää ohjetta, jos jotakuta kiinnostaa. Malli on unisex, joten se käy sekä naisille, että miehille.
Posted by Hello

Tässä Luukaksella ensimmäinen versio Igor-hatusta. Kehittelen vielä ohjetta, joten tämä tekele ei ole lopullinen Igor-hattu.


Posted by Hello


 Posted by Hello

sunnuntaina, tammikuuta 16, 2005

Nyt kaikki mukaan huumorimielellä!

Jos suunnittelisitte neulemalliston niin millainen siitä tulisi?
Minä voisin suunnitella lapsille venäläisvaikutteisen Russian-malliston :D (tuli vain tuosta ruskeasta pikkupojan hatusta mieleen, jonka eilen tein;D. Siinä on jotain venäläismäistä)

Mallistoon voisi kuulua vaikka Igor-lakki, Ivan-ajurintakki, Svetlana-mekko ja Laila-pipo.

purkamista ja ahkerointia

Purin sen himpuran teddy-neuleenkin. Siitä tul liian levvee. Haluan että se istuu kauniisti kurvieni päällä eikä löpsöttele. Neulon kasin puikoilla 62 silmukalla 72 sijasta.

Sen sijaan sain eilen pakerrettua Luukakselle sen hatun! Otan siitä huomenna klubitalon kameralla kuvaa. Malli toimii jotenkuten, mutta on siinä vähän kehittelemistä. Teen ehkä muutamankin saman tyylisen hatun ja jos onnistun oikein hyvin, tarjoan sitä Ullaan.

Juuri valmistunut hattu on nimettömästä jämälangasta ja pikkupätkästä Isoaveikkaa. Mikäköhän olisi sopiva, huokeahkon hintainen ja helposti saatava vastaavan paksuinen lanka? Yleiseen levitykseen menevään malliin tahtoisin jonkun sellaisen langan, jota voi neuloa kutosen puikoilla ja joka sopii lasten herkälle iholle. Yksi vaihtoehto olisi Wool kaksinkertaisena. Olisiko teillä, rakkaat lukijani ehdotelmia? Sandnes Garnin Alfa, joka villaa+ 15% mohairia? *mietiskellöö*

lauantaina, tammikuuta 15, 2005

Täs ihan surkioi weppikameral otettui kuvvii uusist lankaloist


 Posted by Hello


 Posted by Hello

plääh!

Nyt tarvitsisin helppoja ja joutuisia projekteja noiden nysväprojektien vastapainoksi. Aloitin jo eilen klubitalolla ruskeasta teddystä sen pitkän hihattoman, johon tulee eteen iso palmikko ja muu neulepinta on oikein-nurin- joustinta. Sitä on kiva tehdä, varskinkin kun aloitin takakappaleesta ja palmikon suunnittelu tulee vasta etukappaleeseen.
Purettuani Luukaksen smile-ukkopipon aloitin uutta samoista langoista. Eipä kiinnosta sekään kun on jotenkin tylsää ja hidasta tehdä sukkapuikoilla. Puikkojen päät sojottaa ja tökkii joka paikkaan kun on silmukoita niin paljon enempi kuin lapasissa tai sukissa. Hmm. Pittääpä miettiä mitä asialle tekee. Taidan taas purkaa ja vaihtaa ideaa. Mieleni tekisi kirjoa siihen jokin hauska kuvio jälkikäteen silmukoita jäljitellen tai muuten vaan.

torstaina, tammikuuta 13, 2005

Tietteks, mie oon ostant ihan hirviäst lankaa!

Kamera on sökönä, joten joudun kuvailemaan muuten vaan lankoja. Kävin vähän Anttilan alennuksessa. Mukaan tarttui 500g ruskeaa teddyä. Siitä haaveissa liivi, jossa on edessä keskellä yksi muhkea palmikkoraita ja muu neulepinta on 1n1o-joustinta. Sitten ostin yhden kerän sinistä woolia. Siitä tulee merseroidun sinisen puuvillalangan kanssa ystävän pojalle joskus pipo. Ostin myös 700g Lammy-merkkistä Cotton Style puuvillasekoitelankaa. Se on okran väristä ja sitä neulotaan 4½- 5 puikoilla. Kesäksi pitkä hihaton tunika? Maby.
Vielä löytyi ihanaa Lammyn Print-lankaa. Sitä ostin 10 kpl 50g keriä. 1€ kerä! Se on hieman samantapaista pätkävärjättyä kuin hippy, mutta koostumus on Pop-mainen. Väreinä vaihtelee noissa minun ostamissa heleä vihreä, beige ja valkoinen eri vivahteissaan. Muitakin kauniin murrettuja sävyjä oli.
Hiplasin Novitan uutuuslankojakin, mutten niistä kovin innostunut vielä. Nauhalanka alkaa vähän kutkuttaa.
Nyt on siis lankaa! Ehkäpä minullakin olisi lankadietin paikka? No pakostikin kun muuten syömme pelkkää kaurapuuroa seuraavaan liksaan asti.
Paljoa ei langoille kyllä hintaa kertynyt kun Teddy oli 4€/kerä, Cotton Style 2€/kerä. Wooli ei ollut tarjouksessa, mutta sitä ostin vain yhden kerän.

Minä purin melkein valmiin Luukakselle tekeillä olleen Smile-ukkopipon. Kyllästyin ähräämään muutamaa yksityiskohtaa niin perusteellisesti, että ajattelin ettei maksa vaivaa. Nyt olen aloittanut samoista langoista toista pipoa. Sitä en haluaisi tahkota kovin kauaa. Tyhmä vaihe neulomuksissa ja jatkunut jo liian pitkään. Tuntuu, ettei saa mitään aikaiseksi, mutta toisaalta, eipä ole ollut aikaakaan.

maanantaina, tammikuuta 10, 2005

Heipuli Heissan!

Kolotukset män ohi. Nyt kun vielä jaksaisi ja ehtisi neulomaan. Vähän taas sellainen jumitus-vaihe kun on kolme työtä kesken ja mitään ei oikein huvittaisi tehdä loppuun. En kyllä aloita nyt uusia kun Mimosa on oppinut ryömimään jo aika nopeasti ja vahtiminen käy työlääksi, jos "kiellettyjä hedelmiä", puikkoja ja lankoja saa koko ajan olla nostelemassa ympäri kämppää tytön ulottuvilta.
Tiedättekös, puikkoilevat siskot ja veikkoset, miun ukko ja appiukko rakentavat langoilleni ihan oman kodin tuonne eteiseen. Lankoja ja puikkoja kun on laatikkoröykkiöittäin joka paikassa niin nyt pääsevät sitten lähiaikoina komeroon kuriin ja järjestykseen. Ehkäpä lankaparkoja stressaakin ikuinen reissuelämä. Milloin ovat laatikkopinossa ruokailuhuoneessa, milloin korissa olkkarissa.

sunnuntaina, tammikuuta 09, 2005

Duunasin muuten tänään uuden blogin.

Se on ihan tavallinen päiväkirja, joten tästä lähin tänne neulepäiväkirjaani ei tule enää niin paljon Of Topic-aiheita.
Käykäähän vierailulla ja jättäkää terveisenne!
www.hepulialma.blogspot.com

Ei tuu neulomisest mittää..

En tiedä, mistä johtuu, mutta särkee niveliä ja särkee joka paikkaan. Ranteet on jotenkin oudon jäykät. Ei voi soittaa pianoa eikä neuloa. Väsyttääkin törkeleellisesti, jotenka neulominen on ollut vähäistä. Mimosan neuleen kokoaminen ja viimeistely on kesken. Vielä pitäisi ommella hiha/sivusauma vasemmalle puolelle ja virkata reunoihin punaista funnyä. Luukaksen Smile-ukkopipolle en ole tehnyt mitään pitkään aikaan. Mulla on silmukoiden poimiminen kesken kun ensin neuloin päälliosan ja seuraavaksi neulon alaosan ja korvaläpät. Piposta tulee kyllä hassu ja lämmin! Mimosan oranssiin pitsineulemekkoon en ole saanut aikaiseksi suunnitella etuosaa. Joku yhdistetty palmikko/pitsihässäkkä olisi kyllä kiva. Ehkäpä teen kuitenkin pelkkää sileää. Se vain on niin vaikeaa kun on tykästynyt ähräämään palmikoita ja pitsiä.

perjantaina, tammikuuta 07, 2005

neulominen ollut hyvin maltillista..

On ollut kaikkea muuta puuhaa, joten olen ihan liian vähän ehtinyt neulomaan. Mimosan neuletakista puuttuu vielä hiha. Sitten kokoan ja viimeistelen sen.
Mulla ois hassu idea. Kun tein tuon kaulaliinan Ella-tyttöselle niin tykästyin Brasilia-langan ja Isoveli-langan fuusioon. Olisi hupaisaa neuloa ukolle hapsulanka-solmio kyseisistä langoista. Samalla tyylillä tekisin luukakselle liivin. Pinta olisi aina oikein- neuletta, niinkuin kaulaliinassakin.