torstaina, tammikuuta 20, 2005

Eljas lupautui mallikseni kun tänään klubitalolla otin kuvia. Hän esittelee apelleni neulomaa Aulis-hattua.Hattu on neulottu kasin sukkapuikoilla Katin lähettämästä musta-valko-harmaasta Maxima-langasta ja mustasta Teddystä. Hatusta tuli hurjan tiivis, paksu ja lämmin, mutta pehmeä. Olen oikein tyytyväinen tulokseen. Voin pistää ohjetta, jos jotakuta kiinnostaa. Malli on unisex, joten se käy sekä naisille, että miehille.
Posted by Hello

7 Comments:

Blogger Ziina said...

tuohan on kiva!

8:57 ip.  
Blogger Ninni said...

Kiitoksia, Ziina!

10:00 ip.  
Blogger Kati E said...

Hei, tuostahan tuli hieno! Siitä langasta piti alunperin tulla Veetille pipo, sellainen hiipallinen versio. Mutta tuo nuori mies EI suostu pitämään muuta kuin "ihanaa" sinistä Puuha-Pete -pipoaan. :S

8:07 ap.  
Blogger Minna said...

Onpas kivan näköinen pipa=) Minkälaista tuo Maxima-lanka on ja voiko siihen löytää jonkun korvaavan langan? Minä olisin kiinnostunut ohjeesta, tuollainen sopisi todella hyvin laskettelurinteeseen, kun siellä tuppaa korvat aina jäätymään=)

11:36 ap.  
Blogger Ninni said...

Kiitokset Minnalle ja Katille.
Minna:
Maxima on pehmeää keinokuitulankaa ja aika paksua. Luulisin, että ohje toimisi myös kaksinkertaisesta Teddy-langasta tai vaikka Teddystä ja Sandnes Garnin Alfa-langasta.

Ohje:
Luo Novitan Teddyllä 60 silmukkaa ja jaa ne numeron 8 sukkapuikoille. Ensimmäinen kerros neulotaan yksinkertaisesta teddystä 1n 1o-neuloksena, jonka jälkeen samaa mallineuletta jatketaan ottaen mukaan toinenkin lanka, kuten esim. tuo Maxima tai Teddy tai joku muu vastaavan paksuinen.
Kahdella langalla neulotaan 20 kerrosta, jonka jälkee aloitetaan kavennukset:
Jokaisella puikolla kavennetaan tasavälein 2 silmukkaa, kunnes silmukat loppuvat.
Korvaläppiä varten poimitaan reunasta 12 silmukan päästä toisistaan 14 silmukkaa ja neulotaan kolme kerrosta helmineuletta, jonka jälkeen aloitetaan kavennukset oikean puolen kerroksilla:
Ensin neulotaan 1o, ylivetokavennus, helmineuletta, kunnes jäljellä 3s, 2o yht. ja 1so. Nurjalla puolella 1sn, helmineuletta, kunnes 2s. jäljellä, 1s kiertäen n., 1s nurin.
jatketaan oikean puolen kavennuksia, kunnes 4s jäljellä ja ne neulotaan kaikki kerralla oikein yhteen. Katkaistaan lanka metrin päästä työstä.
Toinen korvallinen tehdään samalla tavalla.
pujotetaan läppii lankaa ja virkataan näillä kolmella langalla halutun pituiset nauhat, esim. 15 tai 20 ketjusilmukkaa. Nauhoja ei sidota leuan alta kiinni, vaan niiden tarkoitus on olla koristeena ja painoina, jotta läpät pysyvät korvallisilla.

Toivottavasti ohjeesta sai jotain tolkkua.

7:05 ip.  
Blogger Minna said...

Hei Ninni ja kiitos ohjeesta!
Vielä olisin kysynyt, että millaista tuo helmineule on? En ole koskaan tehnyt...Niin ja mitä tarkoitat tuolla jokaisella puikolla kavennetaan tasavälein 2 silmukkaa, kunnes silmukat loppuvat? Kiitos, jos viitsit vielä hieman opastaa. Ajattelin, että tuollainen myssy beigestä teddystä voisi olla ihana=)

11:26 ap.  
Blogger Ninni said...

Minna:
Helmineuletta neulotaan seuraavasti:
neulotaan kerros 1n1o-neuletta, seuraavalla kerroksella neulotaan päin vastoin, eli oikean silmukan kohdalla nurja ja nurjan kohdalla oikea.

Teen tähän pienen mallineulekaavion:

onononon
nononono
onononon
nononono

Helmineule on kaunista ja sitä on helppoa neuloa. Siitä voi tehdä neuleeseen reunukset, jos ei halua tehdä joustavaa reunusta. Helmineule neuleen reunoilla estää rullautumista ja jos koko neuleen tekee helmineuleella, neule on aika jämäkkää. Sopii myös kaulahuiveihin, koska kummatkin puolet ovat samannäköiset.

Kavennukset: 60 silmukan pipossahan joka puikolla on 15 silmukkaa, joten ensimmäisellä kavennuskerroksella kannattaa neuloa joka puikolta kaksi ensimmäistä silmukkaa yhteen. Tämän muuten unohdinkin ohjeessa mainita!=O
Sen jälkeen puikolla on 14 silmukkaa. Sitten 2.kavennuskerroksella neulotaan joka puikolla yhteen kaksi ensimmäistä ja kun puikolla on neulottuna 6silmukkaa mukaanlukien yhteenneulotut, neulotaan jälleen kaksi silmukkaa yhteen. Tämän kerroksen jälkeen kullakin puikolla on 12 silmukkaa, jolloin jälleen ensimmäiset neulotaan yhteen ja kun puikolla on neulottuna 5 silmukkaa, neulotaan jälleen kaksi yhteen.
Joka kerroksella siis vähenee kultakin puikolta kaksi silmukkaa, yhteensä siis 8 silmukkaa ja joka kerroksella on siis 8 kavennuskohtaa.
Osasinkohan selittää ymmärrettävästi? Neuleohjeita ei kyllä ole ihan helppoa kirjoittaa, sen olen huomannut.=)

6:41 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home