lauantaina, syyskuuta 23, 2006

Jos elämä käy tylsäksi niin somistakaa kampauksenne lankakerällä ja nahkanauhoilla!



Tämä kuva on yhdestä vielä toistaiseksi salaisesta julkaisemattomasta neuleprojektista. Kunhan hulluttelin eilen mallin kanssa. Ei kuvauksiin tarvitse aina tehdä tavanomaisia kampauksia. =) Posted by Picasa

keskiviikkona, syyskuuta 20, 2006

Kirja toteutuu. Kustannussopimus allekirjoitetaan kun 2/3 neuleista on valmiina. Dead linea ei vielä määritelty, mutta voi olla, että kirja on valmis vasta parin vuoden kuluttua. Riippuu terveydestäni.

Minulla on sisäinen halu synnyttää tuo kirja. Haluan jakaa sitä osaa sielunmaisemastani, josta on jotakin kaunista jaettavaa. Valutan tuon jaettavan kynän kautta paperille ja koetilkkuihin, joista se muotoutuu neulojan käsissä neuleeksi. Lisään omastani kirjan lukijoille myös ilmentämällä sitä mitä haluan sanoa, kuvaamalla neuleet itse.

Pitkä ja kivinen tie, mutta palkitseva.

WSOY:llä on bulevardilla aika ihanat tilat. Bulevardi näyttäisi olevan minun katuni Helsingissä. Siellä ei ollut ollenkaan niin ahdistava käppäillä kuin siinä ihan ydinkeskustassa. Jotenkin siellä oli rauhoittavampaa olla. Vanhoja rakennuksia, puisto, ystävällisiä, hymyileviä kasvoja, itsensä kanssa rauhassa kulkevia sieluja.

lauantaina, syyskuuta 16, 2006

Elän jännittäviä aikoja.

Terveyteni on huono, mutten anna sen liikaa häiritä. En anna sen selättää itseäni. Pakkailen tässä laukkuja. Lähden Tallinnaan tapaamaan neulojaani ja vien hervottoman jenkkikassillisen lankaa mennessäni sekä kansiollisen luonnoksia, lankanäytteitä ja mallitilkkuja.

Tiistaina menen tapaamaan kustantajaa.

torstaina, syyskuuta 14, 2006

Hengitykseni tiheni, liikutuksen hiki nousi iholle ja huuleni ojentuivat hymyyn kun surffailin tänään rakkaan pääyhteistyökumppanini, Tekstiiliteollisuus Oy:n nettisivuilla. Sinne on ilmestynyt paljon uutta:

Käykää tutustumassa ylellisiin uusiin Sublime-lankoihin. Myös Sirdarilla on paljon kaikkia ihania uutuuksia. Minä ihastuin varsinkin Reflectioniin keväällä Tampereella kun olin Tekstiiliteollisuus Oy:n jälleenmyyjien kokouksessa. Siellä hipeltelin myös muita uutuuksia. Mieleeni on erityisesti jäänyt Bamboo Soft-niminen lanka, jossa on merinovillaa ja bambua. Ihmeellisen tuntuinen ja näköinen lanka! Tosi ylellinen, kutsuva ja pehmeä ja ilmeisen ihanan soljuvasti neulottava. Pyysin sitä messuilla kolme kerää testattavaksi ja alan jossakin vaiheessa luultavasti ensiviikolla työstämään koetilkkua erästä uutta salaista ideaani varten, johon piirsin jo luonnoksen ja hahmottelin kaavoituksen.

TT:n sivuilla on myös uusi keskustelupalsta! Tehkäämme kaikki sinne superryntäys. Palstaa emännöi upea ja charmikas sekä alati tuikkivasilmäinen kaunotar tekstiilisuunnittelija Niina Kaakkurivaara.

TT:n markkinointipäällikkö, Sirpa Stark on tehnyt lujasti töitä saadakseen Suomen markkinoille uusia kiinnostavia lankoja ja neulemalleja, joten nyt saamme nauttia hänen työnsä tuloksista. Valikoimaa on runsaasti ja malleissa valinnanvaraa. Käsityölehdet pursuavat ihania neulemalleja. Itse kuolaan niitä aina nenä kiinni kirjassa saaden paljon uusia meheviä ideoita ja vaikutteita.

Käykää uudella keskustelupalstalla esittämällä toiveita langoista, neulemalleista ja antamassa palautetta. Teidän avullanne Tekstiiliteollisuus Oy voi kehittää edelleen toimintaansa vastaamaan yhä paremmin neulojien tarpeita.

Aamun tilanne näyttää tältä: nämä siis vielä jäljellä. Ostakaa pian pois!


Illan tilanne on se, että pari vaaleanviolettia on jäljellä. Kaksi turkoosia ja kolme petroolinsinistä ovat varattuja, mutta niiden ostajat eivät ole vielä tehneet ostopäätöstä.
Jos hyvin käy, niin saan tummanvioletteja vyyhtejä jälkitoimituksena, mutten tiedä ajankohdasta.Posted by Picasa

keskiviikkona, syyskuuta 13, 2006

Viimeinen tilaus nopeimmille saada Merinosilkiä tähän hintaan.


Valitettavasti suosikkiväriä tumman lilaa en enää saanut, mutta tuota vaaleampaa violettia on kymmenen vyyhtiä. Punaoranssia on 6 vyyhtiä, mustaa kolme vyyhtiä, luonnonvalkoista kolme vyyhtiä, vaalean turkoosia kolme vyyhtiä ja sinistä neljä vyyhtiä. Hinta on 10€/vyyhti + postituskulut. Tiedustelut ja tilaukset osoitteeseen ninni@nimda.fi tai voit jättää yhteydenottopyynnön tänne blogiin jos ette saa viestiä perille meiliosoitteeseeni. Posted by Picasa

lauantaina, syyskuuta 09, 2006

sarjassamme nälkätaiteilijan paljastuksia

Rakkain lapseni neulesuunnittelun saralla on tällä hetkellä neulemallikirja, jota olen tekemässä. Alku on ollut osin todella raadollinen ja kivinen. Moneen kertaan on tullut seinä vastaan. Olen saanut kustantajan kiinnostumaan. Tiedossa on loistavan lahjakas graafinen suunnittelija, jota esittää projektiin mukaan kustantajalle. Samoin kääntäjä on tiedossa, sillä Suomen markkinat ovat niin pienet, että tahdon viedä kirjan ulkomaille.

On ollut lannistajia, jotka ovat tehneet parhaansa "saattaakseen minut maanpinnalle" "Eihän sulla ole edes alan koulutusta. mikä luulet olevasi?" "Harvat tuossa onnistuvat, miksi sinäkään onnistuisit"

Haluan, että kirja onnistuu. Tiedän, että minulla on paljon tarjottavaa suunnittelijana. Uusia ajattelumalleja ja myönteisiä, vahvoja tunnetiloja, joita suunnittelemani neulemallit ilmentävät. Olen käytettävissänne, neulojat.

Niin monet kerrat vaan tekee mieli heittää hanskat tiskiin. Vaan kun sitten katse suuntautuu noihin jo valmiisin neuleisiin ja siihen työhön, jota olen jo tehnyt muodostaakseni oikeat kontaktit. Olen niin alussa, mutta kuitenkin jo niin pitkällä etten halua perääntyä. Visio on selvä: Iloisia neuleita, Suomen luontoa, raikkaita persoonallisia malleja. Tuore ja konstailematon tapa suunnitella. Riippumatta siitä tuottaako kirja taloudellisesti haluan sen tehdä. Siihen on minulla sisäinen pakko. Sisälleni jäisi tyhjä tila ja hämmennys, jos hylkäisin visioni. Suunnittelemilleni neuleille löytyy markkinat ja olen juuri oivaltanut hirveillä harppauksilla monia asioita. Olen kehittynyt nopeasti. Melkein päätä huimaa, mutta pidän silti jalat maassa ja mielen tyynenä. En ainoastaan piirrä, vaan myös neulon osan neuleista itse. Pitää säilyttää kosketus myös itse fyysiseen työhön.

Haluan arvostaa ihmistä, joka neuleet kanssani neuloo, kirjoittaa ohjeet ja sarjoittaa. Hänen nimensä tulee kirjan kanteen minun nimeni ohelle. En ole etsinyt neulojaa, joka neulee neuleet kirjaani, vaan olen etsinyt neulojaa, joka neuloo neuleet "meidän kirjaamme". Yhdessä sitten joko kaadumme tai nousemme. Riskit ovat yhteiset ja niin ovat palkkiotkin.

Sain ensin kylmää vettä niskaan oikein kunnolla enkä ole siitä vieläkään toipunut, herkkä ihminen kun olen, mutta nyt on aika taas katsoa eteenpäin ja iskeä aivot ja kädet kunnolla työhön. Lopulta löysin sen viimeisen linkin projektiin. Löysin neulojan, joka on sydämellään ja 100% sitoutunut työhön. Eniten merkitystä on asenteella, vaikka taidotkin ovat tärkeät. Itse olen opetellut ohjeiden kirjoituksen ja kokojen sarjoituksen itse ilman kouluja huonolla matematiikan taidollani, mutta minulta menisi hirveän paljon aikaa ja henkistä energiaa jos tekisin kaiken itse. Siksi etsin itselleni kumppanin, jonka kanssa teemme tämän kirjan.

Toivon myös blogien lukijoiden kannustusta, sillä niitä tarvitaan! Vielä on pitkä tie edessä, mutta sitten juhlimme kaikki yhdessä kun kirja on markkinoilla ja sitten juhlimme vielä lisää joka kerta kun se leviää johonkin uuteen maahan!=)

Ehkäpä jo vuode kuluttua voi huokaista, että kyllä se kaikista vaikeuksista huolimatta kannatti.

perjantaina, syyskuuta 08, 2006

Laittakaapa viikonlopun aikana noita väritoiveita noista Merinosilkeistä niin teen niistä tilauksen maanantaina. Minun piti tänään laittaa kuvia Kokoneista, Mirelleistä ja huovutusvilloista, mutta päänsärky pistää mut loppupäiväksi petiin.

Jatkan langoistani eroon pääsyä taas maanantaina. Sähköpostia saa silti laittaa. Vastaan maanantaina ja langat menee niille, jotka on ekana ne varanneet. En muista tarkkoja määriä mitä varastossa on, mutta Mirelleä saa siis hintaan 4.50/kerä ja värejä on neljää: ruska, vihreä/turkoosi/valkea, siniturkoosi ja musta/valkoinen/vaaleanpunainen. Kokoneja saa hintaan 6€ ja värejä on valkoista, vaaleankullanruskeaa, vaaleanruskeaa, tummanruskeaa, tummansinistä, vaaleansinistä ja vaaleanvihreää. Hahtuvaa saa 3€ 100g luonnonvalkoisena.

Yksi kerä on myös StarLight-tikapuulankaa violettikirjavana ja yksi kerä mustana. 4€/kerä

ninni@nimda.fi

Merinosilkkiä lisää?

Merinosilkkien kysyntä yllätti minut. Haluatteko sitä lisää? Voisin koittaa järjestää. Laittakaa tähän vastaukseksi minkä värisiä toivoisitte.

torstaina, syyskuuta 07, 2006

Haluaisiko joku todella lanoliinipitoista luonnonvalkoista hahtuvaa. Se on pehmeää saaristolaislampaan villaa. Hahtuva valmistetaan Hiidenmaalla vanhassa villakehräämössä, joka on kuin museo. Vanhin käytössä oleva kone on 200 vuotta vanha. Olen itse käynyt paikan päällä. Vaikuttava näky.

Koitan saada huomenna aikaiseksi paketteja huovutusvilloista. Myyn niitä kuusi pakettia kympillä. Hahtuvaa myyn puolen kilon paketeissa hintaan 15€

Kokonit ovat nyt 6€ ja Mirellet 4.50€. Ostakaa pois! Kuvia tulee kun ehdin.

Loput Merinosilkit




Taaimmat langat tässä kuvassa näyttävät melkein mustilta. Ovat oikein kauniin tumman violetteja luonnossa. Muut värit näkyvät melko lailla sellaisina kuvissa kuin ovat luonnossakin.

Kaikki merinot menneet! kiitos kaupoista ostajille!=) Posted by Picasa

Imetysvaatteet tulleet valikoimiin nettikauppaani:

www.nimda.fi

keskiviikkona, syyskuuta 06, 2006


Tähän Mirelle-langasta tehtyyn huiviin on mennyt neljä kerää lankaa ja se on neulottu 9mm puikoilla. Valmistui nopeasti! Laitan tästä pakettitarjouksia kun myyn lankoja loppuun ja kun ostat neljä kerää Mirelleä, saat ohjeen kaupan päälle. Mirellestä tulee myös ihania kaulahuiveja ja neljästä kerästä saa lämpimän ja näyttävän huivin kun neuloo helmineuletta 8-10 mm puikoilla ja esim 2o silmukalla. Posted by Picasa

Lopetan langan myymisen.

Teen lopuista langoista paketteja, joita myyn halvalla. Niistä tulee kuvat tänne blogiin.

lauantaina, syyskuuta 02, 2006

Tulin juuri messuilta. Työskentelin kahteen, jonka jälkeen Askartelijatar tuli myymään ja minä menin Terden kanssa kahville. Sitten hoisin vielä vähän bisneksiä ja tulin kotiin. Messupaikka vain on niin kallis, etten vielä tiedä kannattaako koko homma. Enemmän merkitystä on kai niillä kontakteilla, joita siellä syntyy.

Olen miettinyt, että jotakin pitää työelämässä nyt karsia. Ehken jaksa myydä enää lankaa. On ihanaa kun on tyytyväisiä asiakkaita, joita on ilo palvella, mutta aika vähän tuloa langan myynnistä tulee, vaikka myyntikate on ihan hyvä. Haluaisin keskittyä enemmän suunnitteluun. En jaksa asiakaspalvelua, vaikka olen kai siinä ihan hyvä. Haluaisin kotona rauhassa suunnitella ja tehdä. En ole vielä löytänyt myyjää, joka ottaisi hoitaakseen koko myyntityön. Haluan kokonaan ulkoistaa myynnin. Uusia jälleenmyyjiä on ilmaantumassa kyllä, mutta en mitään muuta niin kaipaa kuin omaa rauhaa. Kun saisi vain keskittyä piirtämään luonnoksia ja suunnittelemaan!

Tunnen itseni loppuun rutistetuksi. Vielä on huomenna muutama tunti messuamista. Alkuviikon neulon uutta kirjaa varten mallineuleita. Menen pariksi päiväksi maalle ystävien luo luonnon rauhaan omien ajatusteni pariin.

Kunpa löytäisin kirjaa varten yhteistyökumppanin, joka hoitaisi neulomisen, sarjoittamisen ja ohjeet. Muuten kaikki on valmiina: lankasponsori, kustantaja, kääntäjä ja graafinen suunnittelija. Yksi mallineule ohjeineen on kokonaan valmis, toinen tulossa neulojalta. Itselläni on tarkka visio siitä, millainen kirjasta tulee. Kirjan tekeminen otti takapakkia ja se masensi todella paljon. Nyt kirja etenee hurjan hitaasti, mutta hommaa jouduttaisi kyllä tuo neulojan/sarjoittajan/ohjeen kirjoittajan löytyminen. Jos tällainen henkilö löytyy, joka on valmis panostamaan hommaan 100%, osaa neuloa, sarjoittaa, kirjoittaa ohjeita ja joka suhtautuu työhönsä vakavasti, lupaan hänelle palkkioksi työstä 35% kirjan tuotosta. Kirjan on tarkoitus valloittaa myös ulkomaat, joten ihan pienistä summista ei ole kysymys.

Mitä minä haluan?
Haluan suunnitella koruja, neuleita ja vaatteita.


En halua myydä.