sunnuntaina, elokuuta 28, 2005

Suunnittelua


Koetilkku...


..Projektiin, jossa Teddy-lankaa, Tango Fania ja Isoveli-lankaa. Inspaako muotomaailma? Haen luonnoksilla vartaloa hellästi myötääviä muotoja, selkeyttä ja vahvoja linjoja. Palmikko erottuu neulepinnasta paremmin kuin kuva koetilkusta antaa ymmärtää, tosin yksivärinen Teddy lienee parempi vaihtoehto kuin tuo pätkävärjätty.

tiistaina, elokuuta 23, 2005


Viljami katselee tarkasti.


Viljami nukkuu

Pienen Viljami-pojan vanhemmat kiittävät

Kirjoitan tämän ystäväni puolesta

Sydämestä lähtevät kiitokset Viljami-vauvamme muistamisesta! Olette ihania ihmisiä, kun ilahdutatte näin paljon meitä, aivan tuntemattomia ihmisiä.
Jatkakaa hienoa harrastustanne!

Seuraavia henkilöitä haluamme erityisesti kiittää:
*Katia kauniista, sinisävyisestä neuletakista ja piposta ja Ratian bodeista
*Helenaa ihanasta vaaleansinisestä popsta ja pikkuruisista tumpuista
*Teijaa vaaleanvihertävästä neuletakista
*P Hiltusta vihreästä piposta ja töppösistä
*Riikkaa violetista tupsupiposta
*Vikkeä suloisista vaaleansinisistä tossuista ja vaaleasta piposta
*Lauraa samettisesta piposta
*Anua vihreästä "ötökkäpiposta"
*Kirstiä vaaleanruskeasta myssystä
*Hannaa ja Vikkeä pilkullisista vaatteista

Jos joku jäi mainitsematta, anna anteeksi ja suurkiitos sinullekin!

Rakkain terveisin Essi ja Rauno

PS: Essi kaipaisi vertaistukea samankaltaisia kokeneilta vanhemmilta. Viljamilla todettiin ihopalakokeen perusteella mosaiikkimuotoinen poikkeavuus, joka koskee 16% soluista. Poikkeavuus löytyi kromosomeista 7, 20 ja y. Essi ja Rauno odottavat pääsyä perinnöllisyyslääkärille saadakseen lisää tietoa Viljamin tilanteesta ja siitä mitä se käytännössä tulee merkitsemään hänen elämässään.
Viljami syntyi raskausviikolla 37+5, mutta painoi ainoastaan 1730g ja oli 40cm pitkä. Tällä hetkellä Viljami on lonkkalastoituksessa. Hänellä on myös vasemmanpuoleinen huulihalkio ja pari muuta ulkonäöllistä "valuvikaa". Hän on hyväntuulinen ja suloinen vauva. Rakastettava.

Samankaltaisia kokeneiden vanhemmat voivat kirjoittaa Essille ja Raunolle Ninnin sähköpostiosoitteen kautta.
Kiitos myös kaikista saamistamme korteista ja sähköposteista joita saimme Ninnin kautta

lauantaina, elokuuta 20, 2005

Teddyä käytetty tähän oviverhoon, jossa Cernit-helmiä. Kihlalahja ystäville.

sunnuntaina, elokuuta 14, 2005


Mimosan neuletakissa on enää hieman virkkaamista kesken. Sitten on valmis! Eikös olekin jännittävä muoto!=)

Tunnustan pari noloa juttua.

Viime aikoina ei oikein ole futannut tuo neulominen. Kaikki mallit, joista aijoin kirjoittaa ohjeet Ullaan ovat mielestäni jotenkin epäkelpoja ja ne pitäisi fiksata uusiksi. En ehdi.=( Lisäksi tein mielenkiintoisen haastattelun eräästä lanka-alan gurusta ja hän vastasi käsin kirjoittamalla. Mulla ei ole enää alkuperäisiä kysymyksiä tallessa enkä osaa tulkita hänen käsialaansa. Luulen, että multa ei irtoo mitään juttua seuraavaan Ullaan!=o

Olisin niin kovin tahtonut tärkeillä/ilostuttaa teitä edes parilla jutulla ja ohjeella. No, ehkä tässä vielä jotain ehtii. Harmi kun en ymmärrä virkkauksesta mitään. Virkattuja hattuja on monia kivoja ja onnistuneita. Kaikkia en ole edes ehtinyt postata tänne blogiin. Mä vaan en tiedä mitä mä virkkaan. Kaikennäköistä virkattua pintaa olen itsekseni opetellut tekemään, mutta onko ne sitten kiinteitä silmukoita, puolipylväitä, pylvähdyksiä? Äh! Em mie tiiä niist mittää!

Ehkä mie saisin jonkinlaisen ohjeen kirjoitettua "Copper Ladystä".. Mene ja tiedä..

perjantaina, elokuuta 12, 2005


Mieheni osaa totisesti tehdä vaimonsa onnelliseksi.=) Pieni tuliainen kauppareissulta.;)

sunnuntaina, elokuuta 07, 2005

Ihan vieno pieni pyyntö: voisinko saada vähän enemmän kommentteja tähän blogiini kuin olen viime aikoina saanut. Sisäinen narsistini ei oikein ole ollut tyytyväinen laihaan kommenttisaaliiseen. Pahoitteluni, että blogini on ollut hieman kuivahko ja tylsä viime aikoina. Toivon mukaan siihen on tulossa korjaus..

Kuvat ovat yhtä hämyisiä kuin bloginhaltijan pääkoppakin..


Haluan sittenkin teidät, arvoisat lukijat mukaan minun suureen, kunnianhimoiseen projektiini: mallistoni suunnitteluun ja työstämiseen. Varoitan, että hirveitä asioita seuraa sille, joka ideoitani varastaa tahi kopioi. Hänet tullaan riisumaan alasti kaiken kansan nähden, pistämään nippusiteillä kiinni yleiselle paikalle ja sitten seuraa kidutusta. Tätä kelvotonta varasta huiskitaan tuoreilla nokkosilla ympäri kroppaa tai talvisaikaan nokkosten menetettyä jo tehonsa hierotaan häntä kutinapulverilla. (ihan kuin jotain muka kiinnostaisi pölliä meikäläisen tuotosideoita..buahhahhahhahhaaaaa!)

Anyway, tässä langat, joita aijon käyttää. Mikäli Novitaa ei kiinnosta sitten diili tämän kiipijä-opportunisti-nousukas-neulojan kanssa, käännätytän ohjeeni englannin kieliseksi ja myyn syyskuussa avautuvassa nettikaupassani. Pahin kosto tietysti olisi mennä seuraavaksi Tekstiiliteollisuuden pakeille ;D

No joo. Älkää ottako tosissanne ihan kaikkea, mitä tässä blogissa lukee. Ei kuitenkaan sellaista vitsiä, ettei siitä olisi osa totta...


Alustavia luonnoksia osasta mallistoa.

Aika esitellä pari keskeneräistä työtä.


Samos- ja puikkokasa. Neuloin kesän alussa Mimosalle hatun. Tästä on tulossa siihen hattuun sopiva A-linjainen, trumpettihihainen pikkutytön neuletakki.

Sinivihreäturkoosi ja pörrrröinen


sinisestä Hair-mohairlangasta, turkoosisävyisestä Teddystä, Sirdarin Fizz-langasta ja Pep Tigerista tulossa hihallinen poncho. Hivelöö kaikkii aistei! Teddystä lampaan tuoksua, kaikki langat pehmeän pörroisiä niin koskea kuin katsoa ja väreistä saa eheyttävää voimaa.

lauantaina, elokuuta 06, 2005

testin tulosta.=) Tutut, pitääkö paikkansa? (pehmopää)

You are Merino Wool.
You are Merino Wool.You are very easygoing and sweet. People like to
keep you close because you are so softhearted.
You love to be comfortable and warm from your
head to your toes.

What kind of yarn are you?
brought to you by

perjantaina, elokuuta 05, 2005

Voi tuota ukkoani. Oli tuonut minulle lahjaksi kauppareissulta mustavalkoista Salsaa kerän.<3

maanantaina, elokuuta 01, 2005

Ideoita!

Voi ette usko millaisia ideoita on syntynyt! Keksin idean kokonaiseen mallistoon, jossa on naisille ja tytöille vaatteita. Ryhdyn nyt salaiseen suunnitteluprojektiin ja katson mitä sitten valmiin malliston kanssa teen. Pitää käydä ostamassa ruutuvihko, johon voi piirrellä ideoita ja kirjoittaa ohjeita. Voi siis olla, että kuvia tulee vähemmän. Aina välillä otan jonkun kevyen välityön, josta postaan kuvia.

Haluttaisiin uutta Neulova Ystävä-kierrosta. Ketä kiinnostaisi alkaa emännöimään? Minä en ehdi.=)