tiistaina, kesäkuuta 20, 2006

Posti toi yli 7 kiloa lankaa!

Uskotteko, että olen aika onnellinen tästä ensimmäisestä erästä uudelle firmalleni Tekstiiliteollisuus oy:n toimittamia lankoja. Kuvassa riemukkaan herkullinen Portofino-lanka.
Austermannin Starlight-tikapuulanka. Syötävän mehevä viininpuna-violettisävy. Mä en osaa kuvata tätä lankaa ja nämä kaikki muutkin langat näyttävät tosi paljon kauniimmalta luonnossa. Ajattelin suunnitella tästä kesätopin. Posted by Picasa

Kokoon, 100% raakasilkkiä. Hurmaavat värit, ihana neuloa. värikoodit: Tummanruskea 10, vaal, sin. 04, kullanruskea 09, ruskea 07, vihreä 08, l.valk. 01, denim sininen 05 Puikkosuositus 4-5½
Merinosilkin nyt kaikki tuntevatkin.=) Merinosilkin viehetys on se, että se tuntuu neulottaessa todella luksusmaisen pehmeältä ja keveältä. Pehmoisempaa, suloisempaa lankaa saa etsiä. Vyyhdessä on 1400 m lankaa eikä sen ohuutta kannata kainostella: Merinosilkkiä käyttäessä voi itse päättää millä tiheydellä ja millä puikkokoolla neuloo. Tätä lankaa voi neuloa yksin- kaksin- kolmin tai jopa nelinkertaisena. värikoodit: valkoinen 001, vaalea turkoosi 345, sininen 318
Musta 002, violetti 721, tumma violetti 351, vaaleanpunainen 722
vadelmanpunainen 336, oranssi 353, luonnonvalkoinen 300.Posted by Picasa

perjantaina, kesäkuuta 16, 2006

Kokon-kravatti

Näitä minä alan valmistuttamaan Virossa. Jatkossa minulta saa myös tilata ohjeita ja lankaa, jos joku haluaa tehdä tällaisen itse. Hirveen huonosti tuo palmikko taas erottuu kuvasta, mutta nousee aika uhkeana kyllä neuleesta. Reunaan tulee vielä kerros kiinteitä silmukoita, joka napakoittaa kravattia. Kokonit ja Merinosilkit tulevatkin maanantaina ja pääsen niitä hiplailemaan!

Ehdottaisin teille, arvoisat neulojatoverit, että pistettäisiin kravattitalkoot pystyyn. Tehdään neulotuista ja huovutetuista kravateista uusi buumi! Aina ihmetellään, että mitä lahjaksi miehille? Tässä on ratkaisu. Posted by Picasa

keskiviikkona, kesäkuuta 14, 2006

Mainospläjäys, jos jollakulla mahdollisuus tulla viikonloppuna Porvooseen

Porvoon Antiikki- ja Taidemessut Sijainti : Porvoo, Itä-Uusimaa, Linnankosken Lukio
Ajankohta 17.06.2006 kello 10 - 18.06.2006 kello 16

Kuvaus Antiikki-, taide- ja keräilyalan myynti- ja näyttelytapahtuma. Myynnissä vanhoja huonekaluja ja valaisimia, taidetta, taidelasia ja taidekeramiikkaa, lasia, posliinia, hopeaa, koruja, kelloja, rahoja, kunniamerkkejä, militariaa, rahoja, postimerkkejä, postikortteja, kirjoja, lehtiä, äänilevyjä, keräilyleluja, vanhoja tekstiilejä, yms. keräilyllistä vanhaa tavaraa.

Olen itse menossa messuille myymään taidetta ja koruja

tiistaina, kesäkuuta 13, 2006

Tänään alkoi sitten urani Tekstiiliteollisuus Oy:n jälleenmyyjänä. Virallisesti tein ensimmäisen lankatilaukseni tänään. Tilasin Merinosilkkiä, Kokoonia ja Austermanin Starlight-tikapuulankaa. Syksyllä tulee valikoimiin paljon muutakin kivaa, kuten Mirelleä, Soft Mohairia, Kitten Mohairia, Alfaa, ja Chiliä.

Pitää alkaa yhdessä Jääkarhun kanssa väsäämään firmalle kotisivuja, joiden kautta myyn langan lisäksi koruja, taidetta ja imetysvaatteita.

lauantaina, kesäkuuta 10, 2006

Julkineulontapäivä täällä Järvenpäässä oli tosi aurinkoinen ja iloinen tapahtuma. Oli ihanaa hiplata toisten tekeleitä. Poltin niskani, niinkuin viimevuonnakin. Neulojat on niin kivaa sakkia, että aurinkokin halusi meille paistaa.=)

Paljon oli tuttuja. Taisi olla vain pari toiskertalaista. Oisko meitä ollu parisen kymmentä ja ihmiset tulivat kadulta kysymään, että mitä te täällä oikein kimpassa neulotte. Keski-Uusimaa-lehden toimittajakin kävi. Hänelle oli vauva kantoliinassa, joten kaikki tapahtumaan osallistuneet eivät edes välttämättä tunnistaneet häntä toimittajaksi kun hän siinä vaivihkaa kyseli, teki muistiinpanoja ja otti pari kuvaa. Tunnelma oli kyllä iloinen, välitön ja lämminhenkinen. Ohikulkevat ihmiset, varsinkin vanhukset olivat ihmeissään ja iloisia siitä, että nuorempansakin ovat ryhtyneet puikottelemaan. Nythän on meidän vuoro jatkaa siitä mihin he jäivät. Ikääntyneet eivät enää paljoa jaksa. Nyt me voimme viedä käsityöperinnettä eteenpäin. Varjella vuosisatojen perinteitä ja luoda uutta tuleville sukupolville. Meidän neulojien työ on tärkeää.

Ensi vuonna voisi olla oikein kyltti ja ihmiset voisivat koreissa tuoda lankoja ja puikkoja ohikulkijoidenkin kokeiltaviksi. Tarjolla voisi olla myös mallilehtiä ja -kirjoa.

Tiedotus jäi minulta vähän viimetippaan johtuen kaikista henkilökohtaisista kiireistä, mutta sain järjestetyksi mainoksin KIP- daystä torstain Keski-Uusimaahan ja oli kiva, että tapahtumamme huomioitiin niin hyvin tänäkin vuonna. Ensi vuonna voisi olla jokin hauska osallistujien kesken tapahtuva arvonta ja jonkun pitämä pieni innostava puhe.

keskiviikkona, kesäkuuta 07, 2006

Tekstiiliteollisuus Oy:lle suunnittelemani Scandinavian Butterfly-kokonaisuus




Langat SandnesGarn Mandarin Classic ja Mandarin Fiesta Posted by Picasa

tiistaina, kesäkuuta 06, 2006

Kukaan itseään kunnioittava neuloja ei voisi jättää väliin vuoden kenties tärkeintä neulontatapahtumaa, Julkineulontapäivää, eli KIP-dayta.(Knit In Public-day)
Julkineulontapäivä oli viime vuonna kansainvälinen menestys. Tehdään yhdessä siitä todelliset iloisten neulojien kokoontumisajot! Jokainen kynnelle kykenevä, joka neulomaan pystyy, tulee raahata paikalle kilkuttelemaan. Neulojat ovat laumaeläimiä eikä pitkäaikainen nurkissa yksin tikuttelu ole kovin motivaatiota ylläpitävää.

Tulkaa neulomaan, tuokaa lankoja ja tuokaa valmiita ja keskeneräisiä töitä näytille. Tonkikaamme toistemme käsityökoreja ja haistelkaamme vierustoverin lankakerää.

Järvenpäässä julkineulontapäivää kokoonnutaan yhdessä neuloen viettämään kävelykatu Jannelle sinisten lintujen luokse ja jos sataa, valtaamme Sports Academyn. Aika on klo 12-14.

TULE PAiKALLE!

sunnuntaina, kesäkuuta 04, 2006

Tässä loput hyväntekeväisyyslangoista. Kiitos keräykseen osallistujille!



 Posted by Picasa




 Posted by Picasa

lauantaina, kesäkuuta 03, 2006




 Posted by Picasa




 Posted by Picasa