lauantaina, syyskuuta 24, 2005


AnneV:n kanssa tavattiin k�sity�messuilla. H�n toi minulle ihania tuliaisia Brysselist�: Upeeta tikapuulankaa, neuletiheysmittarin ja tollaisen truutan, jolla voi puristaa kaikenmuotoista kamaa esim. askartelumassasta. Kiitos Anne! Mun laskutaidoilla tuo tiheysmittari on aivan ehdoton! Langoista tulee joskus iso kolmiohuivi.

3 Comments:

Anonymous AnneM said...

tunnustan tyhmyyteni: en ole koskaan tuollaista mittaria nähnyt, näytäpä joskus miten se toimii...

10:50 ip.  
Blogger Ninni said...

En minäkään ollut tuollaista ennen nähnyt. Vaikuttaa ihan näppärältä.

5:54 ip.  
Blogger AnneV said...

Hiulihei! Tulin tänne kiittelemään korustani - lämpimät juhlat on todellakin aina sydämessä ;-) Oli muuten ihan mun väritkin, jee!

Kopsaan tähän samaan vielä tekstin, jonka kirjoitin Novitan sivuille kyseisestä puikkomittarista:

Sillä voi ensinnäkin mitata puikkokoot 1,5-10 (myös välikoot kuten esim. 2,75) ja sikstoiseks siinä on aivan pistämätön taulukko silmukkamäärien ja kerrosten laskemista varten. Kun mallitilkku on valmis, tämä muoviläpyskä laitetaan työn päälle ja tuosta isosta aukosta näkyy, kuinka monta silmukkaa ja kerrosta mahtuu kymmenelle sentille, esimerkiksi 17s/10cm. Punainen viisari on liikkuva. Sen päässä oleva nuoli laitetaan osoittamaan kaarella näkyvää numeroa 17, jolloin taas viisarin aukosta näkyy, kuinka monta silmukkaa pitää luoda, jos haluaa kappaleen leveydeksi esmers 48 cm (=82). Sama periaate pätee siis kerrosten laskemiseen.

Tää on tosi näppärä, ei tartte laskea verrantoja jos ei niistä tykkää. Mittareita saa nykyään mm. Vilmiinan villapuodista (ja tämä ei ollut maksettu mainos).

11:37 ap.  

Lähetä kommentti

<< Home