torstaina, syyskuuta 22, 2005

Julistan Cernit-viikot alkaneeksi

Haastan teidät kaikki blogeissanne tekemään nappeja ja helmiä Cernitistä tai miksei vaikka Fimo-massasta. Jotenkin massatöiden pitäisi liittyä neulomiseen tai virkkaamiseen. No niin! Kaikki mukaan vaan!

10 Comments:

Anonymous eeva said...

Oih! Tää innostuis..ellei toi cernit ole kovin kallista..?

11:45 ap.  
Blogger mursuliina said...

täälläkin ehdotus herättää kiinnostusta. jos vaan ehtisin.... ainakin jossain vaiheessa meinaan kokeilla. joskus pikkuisena yritin cernitistä vääntää, mutten meinannut millään saada sitä taipumaan. pitääköhän sitä kauankin vaivata käpälissä ennenkuin taipuu nätisti?

11:53 ap.  
Blogger vikke* said...

Heips!!

Minä kans innostuin. Tuolta sinun korusivuilta saa hyviä ideoita, ihania ne painetut kuvat niissä (tää olis pitäny kirjoittaa kyllä sinne puolelle ;)

Mutta mulla kans aikaa on niin vähän. Nyt kun maanantaina palaan taas lomalta töihin.

Koitetaan, koitetaan...

Ja kiitos Ninni vielä hiuksista!!
Mieskin tykkäsi, sanoi että sulla olikin aiemmin aika tylsät =) Eipä ole enää!!

1:46 ip.  
Blogger Ninni said...

eeva: Cernitit maksaa vähän yli 2€/paketti ja kolmellakin värillä saa ihan kivoja juttuja aikaiseksi jos niitä haluaa sekoittaa keskenään.

mursuliina: Kyllä sitä kannattaa käsien välissä pehmitellä. Voi olla, että lapselle se on aluksi liian tömäkkää tavaraa. Fimo Soft on nimensä mukaan pehmeämpää massaa. Reijät nappeihin ja helmiin saa helpoiten siten, että muotoilee ensin helmen/napin, antaa sitten massan viiletä ja hieman kovettua ja tekee sitten reijän neulalla tai puikolla. Jos haluaa ettei tule sormenjälkiä, kannattaa olla vinyylihanskat käsissä. Aika pienet ne saa olla ettei niistä jää painaumia massaan. Itse käytän s-kokoisia hanskoja m-kokoisella kädellä.

Vikke: Ole hyvä vaan! Oli ilo palvella. Joskus iltahetket ennen nukkumaanmenoa ovat mukavia. Jos ei enää jaksa alkaa kovettamaan massaa uunipellillä, voi sen homman jättää vaikka seuraavaan päiväänkin.

7:25 ip.  
Blogger Tuazophia said...

Minä en saa massoista mitään järkevän näköistä. Yritin tehdä (Fimosta) nappeja, tuli susirumat. Yritin tehdä helmiä, tuli vielä kamalammat. Ehkä mulla ei vaan riitä kärsivällisyys, mutta tuntui, ettei niitä millään saa muokattua sellaiseksi kuin haluaa. Joten luovutin ja yritän joskus vuosien päästä uudelleen. ;)

10:33 ip.  
Blogger Stricker said...

Lähden mukaan, koska Nimda on viittä vaille valmis ja teen siihen Fimosta napit itse.

9:00 ap.  
Blogger Susanna said...

Mä otinkin varaslähdön, ja tuloksia voi katsella Katin blogista :D

Cernit-massassa on jotain myrkyllisiä aineita, eikä niillä saisi askarrella alle 8v. En ole jaksanut ottaa selvää mistä on kyse, mutta noin korkea ikäraja kuulostaa kummalta. Herkkäihoisilla väri saattaa myöskin imeytyä ihoon niin ettei lähde pesussa pois -> kannattaa käyttää hanskoja.

Mulla on alkanut napit ja helmet onnistua paremmin sen jälkeen kun tajusin, ettei napin aina tarvitse olla PYÖREÄ, ja annoin vaan fiiliksen viedä. On se kyllä vieläkin välillä vähän hankalaa...

3:46 ip.  
Anonymous Pörrö said...

Hihaa, cernitviikot hyvä :)

Kirjoittamani perusohje löytyypi tarvittaessa täältä
http://www.ihanitse.com/web/?Ohjeita:Askartelumassat

Cernit ei ole myrkyllistä, toi 8v liittyy muihinkin EU- direktiivien tuomiiin "lapset ei saa enää askarrella" säännöksiin joilla mm. useat akryylimaalit, ikkunavärit etc. on ohjeistettu yli 8 vuotiaille siinä pelossa, että lapset käyttävät niitä valvomattomasti. Aiheesta on lisää esim. Jenkkilän material data sheeteissä, jenkeissä aineesta on täytynyt tehdä täydet tutkimukset joten en olisi kauhian huolissani lukemani raportin perusteella. Kaikki ainekset massoissa koostuu ihon huokosia suuremmista molekyyleistä eikä ne ihon kautta imeytyessäkään tee mitään.

Mitä tuleepi tuohon värien käsiin uppoamisesta se yleensä on pahinta lämminkätisellä ja kuivaihoisella ihmisellä. Yksi hyvä tapa vähentää tätä on rasvata kädet jollain hyvällä perusrasvalla viisitoista minuuttia ennenkuin alottaa massailun :) Ja massathan pestään ensin kylmällä, sitten vasta lämpimällä vedellä. Jos ihon ph on kauhian hapan, kannattaa myös ensin pestä käsiä pienellä määrällä ruokaöljyä ja vasta sitten saippualla.

8:25 ap.  
Anonymous Helka said...

Minullakin on nyt blogissa muutamia kesällä Fimosta tehtyjä nappeja. Meidän askartelukaupassa oli kesällä vaihtunut Cernit Fimoksi, joten siksi tulin sitä ostaneeksi. Aikaisemmin olen tehnyt jotain pientä Cernitistä ja sen kanssa en oikein päässyt sinuiksi, mutta Fimosta tykkäsin. Ostin pienen valikoiman eri värejä, joten nyt on massaa varastossa, kun nappeja tarvitaan.

9:29 ip.  
Blogger saranella said...

Hei kivaa! Mä olin ihan vallan "unohtanut" että voisin tehdä itse napit tulevaan neuletakkiin, kun jo surin, että sitten joudun sopivia nappeja hakemaan seuraavat puoli vuotta. Mutta sinäpä sen sanoit :) Loppu viikosta vaan massa-ostoksille. Saa nähdä miten onnistun. Mulla on tunarin maine :D

1:39 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home