keskiviikkona, joulukuuta 08, 2004

Syksyn satoa: pitsineule Siiri-vauvalle


Tämä on tehty valkoisesta ja luonnonvalkoisesta Woolista. Mallin suunnittelin tarkoituksella sellaiseksi, että se mahtuu kauan.
Otin projektiksi laittaa kirjava Sirdarin Fizz-lanka kimaltavan poolopuseroni kaulusta ja kädenteitä koristamaan. Näin säästyn siltä tuskalta, että ähisen läskeineni jossain klaustrofobisessa hikisessä sovituskopissa ja koitan löytää ystävän häihin lauantaiksi vaatetusta.
Tällä hetkellä kesken on samat työt kuin ennenkin, eli punaiset huovutettavat lapaset ja poikani Luukaksen palmikkoneule. Ihanaa neuloa tuo Isoveli-lanka! Paksua ja joutuisaa. Etukappale valmistui nopeasti, vaikkakin oli vähän pähkäilemistä nappilista-aukon, ja raglan-kavennusten kanssa. Ihan eka kerta kun suunnittelen tällaista neuletta ja oikeastaan päätin vasta kainaloiden kohdalla mitä tuleman pitää.
Voi kun kerkiäisi enempi neuloa! Nyt on ollut vähän hektistä. Mielekkäitä hommia, kuten leipomistä ystävän häihin, morsiammen hiusten värjäys ja leikkaus, klubitalolla kaikkea aktiviteettia niin, että sielläkään en ole ehtinyt neuloa. Tosin tänään otin sinne vääränkokoiset puikot enkä voinut aloittaa Luketsun paidan takakappaletta. Sapetti kuin pientä oravaa, jolla on käpy jäässä ja hammas poikki.
Sain tehtäväkseni koota työryhmän suunnittelemaan ensi vuoden käsityö/taideharrastepiiriä klubitalolla. Huomenna sitten kokoonnumme kera budjetin ja ideointimielen. Minä ajattelin ehdottaa, että ohjaisin halukkaita neulomisessa ja pesukonehuovutuksessa. Voisi pitää jossakin vaiheessa ensi vuotta myyjäiset ja tehdä niihin villatuotteita. Tuotto menisi klubitalolle. Minä tykkään opettamisesta! Se on tosi mielekästä puuhaa.
Tässä linkki Klubitalomme kotisivuille: http://www.kolumbus.fi/keski-uudenmaan.klubitalo/

4 Comments:

Blogger Susanna said...

Kaunis mekko! Mä en ole vielä noita pitsineuleita kokeillut, mutta ehkäpä Melindan mekkoon teen jotain kuviota. Kun vaan pääsis joskus tekemään sitä mekkoa... Ärsyttää kun tällä hetkellä teen vaan muille lahjoja enkä omalle pesueelle mitään :D

Tosi hiljaista muuten täällä blogirintamalla, kommentteja tulee vähän ja muutenkin on jotenkin vaisua. Tylsää....

2:11 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Wau, mikä mekko! Miten jotkut osaavatkin kutoa pitsineuleita tuosta vain?...epistä, meikäläinen opiskelee pitsiohjetta ensin "ikuisuuden" ja sittenkin tahtoo menee metsään jos kuvio loppuu kesken ;-)
Voi Siiriä millainen tuuri hänellä on käynyt kun äippä tekee tuollaisia kolttuja....
-terhi

3:51 ip.  
Blogger Minna said...

Voi herttinen, miten söpö mekko! Varmaan vielä söpömpi vastaanottajansa päällä! :)

7:54 ip.  
Blogger Ninni said...

Kiitoksia Terhille, Minnalle ja Susannalle ihanista kannustavista kommenteista! =D
Olin muuten selostanut vähän epäselvästi. Tämä pitsineulemekko siis on tehty kaverin vauvalle Siirille. Oma vauvani on nimeltään Mimosa.=)
Eiköhän vilkasteta blogielämää tehostamalla lähiaikoina kommentointia. Vieraillaan ahkerasti toistemme blogeissa, eikös juu? =)
Ihmisillä on varmasti aika kiireistä tähän aikaan vuodesta. Eiköhän se siitä taas rauhoitu tammikuussa.
Tuo pitsineulemalli on muuten aika helppo tehdä. Voin tässä kun ehdin pistää ohjettakin paristakin samantyyppisestä versiosta.

8:11 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home