torstaina, tammikuuta 19, 2006

Tässä ohje kopsattuna sivuilta.

ÄITIYSNEULE JA KEEPPI

”WAITING IN SOFTNESS”
suunnittelija ja ohjetiedustelut: Nina Saine (e-mail:ninni@ninninpinni.com)

Äitiysneule:

Koot: S/M- L/XL- XXL/XXXL
Kappaleiden mitat: korkeus: 80-84-86cm
leveys rinnan alta: 42-50-58cm
Langat: Sandnes Kitten Mohair 50g -50g-100g väri 3937
Sandnes Soft Mohair 200g-300g-400g väri 4657
Neuletiheys: 11s. = 10cm (Soft Mohair)
Tarvikkeet: 80cm pyöröpuikot nro 8mm ja 6mm, virkkuukoukku nro 6mm


Etukappale:
Luo Soft Mohairilla 126-135-144s. 8mm puikoille ja neulo aina-oikein neuletta neljä kerrosta. Etukappaleen helma koostuu ylöspäin kapenevista sileän oikean ja sileän nurjan palkkimaisista osuuksista. Aloita nurjien ja oikeiden silmukoiden osuudet neulomalla ensin 14-15-16s.o., 14-15-16s.n. jne. Kavenna joka 8. kerros vuorotellen ”palkkien” oikeasta ja vasemmasta laidasta yksi silmukka neulomalla 2s. yhteen. Jokaisella kavennuskerroksella siis kaventuu 9s. Neulo, kunnes työssä on kerroksia 76 ja jokaisessa ”palkissa” on 6-7-8s. Neulo vielä kaventamatta 8 kerrosta. Työssä on nyt 54-63-72s. Vaihda työhön ohuemmat puikot ja lanka Kitten Mohairiksi. Neulo sileää oikeaa 20-24-28 krs ja aloita kädenteiden kavennukset . kolme reunimmaista silmukkaa ovat ainaoikein-neuletta. Toteuta kavennukset siten, että työn oikean puolen oikeassa laidassa kolmen reunasilmukan jälkeen teet ylivetokavennuksen ( poimi 1s. neulomatta, neulo 1s. ja vedä neulomaton s. neulotun yli) ja työn vasemmassa laidassa neulo 2s. o. yht. kun jäljellä on 5s. ja sitten neulo loput 3 reunasilmukkaa. Nurjan puolen kavennukset teet neulomalla 3 reunasilmukkaa ainaoikein-neuletta, 2o. yht. ja kun jäljellä on 5s., neulo 2n. yht. kiertäen ja loput 3 silmukkaa ainaoikein-neuletta. Tee ensin kavennukset joka kerroksella 2-4-4 kertaa ja sitten vain oikean puolen kerroksilla 1-2-2 kertaa. Neulo 30-32-34 kerrosta ja päättele työ 6mm virkkuukoukulla.

Takakappale:
Neulo kuten etukappale, mutta aloita oikeiden ja nurjien ”palkkien” jaksot nurjilla silmukoilla, eli 14-15-16n., 14-15-16 o. jne.

Viimeistely: Yhdistä olkasaumat kolmen silmukan leveydeltä sekä sivusaumat kädenteiltä helmaan. päättele langan päät.

Keeppi:

Kokot: yksi koko
Mitat: kappaleen korkeus: 50cm
Lanka: Sandnes Soft Mohair 200g
Neuletiheys 11s. = 10cm
Tarvikkeet: 80cm pyöröpuikko nro 8mm
Muut tarvikkeet: nyöriksi esim. satiininauhaa, nahkanauhaa tai Soft Mohairilla virkattua ketjusilmukkaa

Luo 8mm pyöröpuikoille 252s. Neulo ainaoikein-neuletta 4krs. Keeppi koostuu samankaltaisista ylöspäin kapenevista sileän oikean ja nurjan jaksottaisista ”palkeista” kuin äitiysneuleen helma. Keepissä osiot kapenevat kuitenkin hieman jyrkemmin ylöspäin mentäessä. Neljän ensimmäisen kerroksen jälkeen reunimmaiset kolme silmukkaa ovat ainaoikein-neuletta. Neulo 3 reunasilmukkaa, 4s o. 14s.n., 14s.o., jne kunnes jäljellä on 7 silmukkaa. Neulo 4s.o, 3 reunasilmukkaa. Neulo nurjalla puolella 3 reunasilmukkaa ainaoikein-neuletta ja muut silmukat niinkuin ne ovat. Kavenna joka 6. kerros joka toisella kerralla ”palkkien” oikeasta ja joka toisella kerralla vasemmasta laidasta. Lopeta reunimmaisten ”puolikkaiden” palkkien kaventaminen kun jäljellä on molemmissa reunoissa kolme reunasilmukkaa +1s. Jatka muiden palkkien kaventamista kuuden kerroksen välein kunnes jokaisessa palkissa on 5s. Neulo vielä 5 kerrosta kavennuskerroksen jälkeen ja neulo 2 kerrosta ainaoikein-neuletta. Tee sitten reikäkerros: 2o. yht. , langankierto jne. neulo vielä kerros ainaoikein-neuletta ja jatka aijempien ”palkkien” neulomista seuraavasti: 3s. ainaoikein-neuletta molemmissa reunoissa, 1s. o, 5s. o, 5s. n jne. Jatka näin 6 kerrosta, neulo 4krs. ainaoikein-neuletta ja päättele silmukat.

Viimeistely: Päättele langan päät. Pujota nyöri reikäkerrokseen.

Vinkkejä: Tämä neulekokonaisuus ei ole vain odottaville äideille, vaan se sopii oikein hyvin myös odotusajan jälkeen käytettäväksi ja muillekin kuin äideille. Kitten Mohairissa ja Soft Mohairissa on ihania värejä ja rutkasti tähänkin neulekokonaisuuteen sopivia väriyhdistelmiä. Valitse itsellesi tai neuleen tulevalle käyttäjälle sopivat värit!

Tämä ohje on Tekstiiliteollisuuden omaisuutta eikä sitä saa käyttää kaupallisiin tarkoituksiin.

Neuleen suunnittelu, neulominen, mallin hiukset meikki, stailaus ja kuvaus sekä kuvausjärjestelyt Nina Saine
yhteistyössä:
Lindex, Trendi-Kenkä, Järvenpää, Emotion.

3 Comments:

Blogger Pörrö Sahlberg said...

Kiitos, nyt näkyy paremmin :)

Onnittelut!

11:32 ip.  
Anonymous sibylla said...

Hyvä! Harvoin näkee neuleita mammoille!

5:19 ip.  
Blogger Ninni said...

Kiitos Pörrölle ja Sibyllalle!

9:17 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home