keskiviikkona, joulukuuta 21, 2005

Mitä neulojat haluavat?

Ajattelin koota teiltä, rakkaat neulojatorverini ajatuksia ja toiveita siitä minkälaista markkinointia te haluatte ja arvostatte lankojen maahantuojilta. Minkälaista lankaa ja minkälaisin konseptein myytynä pitäisi käsityöliikkeissä olla? Millaista palvelua arvostatte? Oletteko saaneet sellaista? Nyt saa antaa ruusuja ja risuja. Lupaan viedä asiaa eteenpäin heti alkuvuodesta.

Minkälainen olisi unelmienne lankaliike arkirealismiin pohjautuen?
Kirjoittakaa toiveita ja vinkkejä. Mistä olette pitäneet ja mistä ette? Palautteenne on arvokasta!

9 Comments:

Blogger Meeri said...

No se mikä ekaks tulee mieleen on, että ei aleta heti tuputtamaan jotain tai kyylätä hyllyjen välissä, että ostaako vai ottaako jotain...

Hyvä palvelu on asiantunteva, osaa oman valikoimansa ja tietää vastaavuudet suunnilleen, että millä voi korvata jonkun "öklön" langan.

1:55 ip.  
Blogger laurakoo said...

Markkinointi voisi tapahtua alan lehdissä ja messuilla, aikas pitkältä niin kuin nytkin. Parhaat vinkit tosin oon saanut muilta bloggaajilta ja neulontalistalta -eli kanssaneulojilta. En kuitenkaan halua maahantuojilta tai myyjiltä täsmäiskuja sähköpostiini, mutta postitse saapuvat katalogit (joissa siis tietoa langoista/värikartat) vois olla jees.
Olen ihastunut materiaaliltaan ja värjäykseltään ylellisiin laatulankoihin ja olen valmis maksamaankin niistä. Peruskäyttölankoja on tarjolla riittämiin, siihen on ihanaa saada vaihtelua.
Lankakaupassa on ihanaa saada hypistellä rauhassa, ilman vaanivia katseita selässä. Unelmieni lankakaupassa saisi istuskella rauhassa selaamassa lehtiä - ehkä kahvikupposen ääressä - ja hypistellä lankoja kelloon katsomatta. Ja mieltään saisi muuttaa: jos ostettu lanka ei näytäkään kotona enää kivalta, sen saisi vaihtaa toisenväriseen vastaavaan.

3:22 ip.  
Blogger Ziina said...

päällekäyvät ainaoikeassa olevat myyjät ovat pahinta mitä tiedän. arvostan laatua, asiantuntemusta, kohteliasta ja ystävällistä palvelua ja oikeita hypisteltäviä lankakarttoja. en myöskään halua kuunnella kauppiaan valitusta siitä miten kamalan vaikeaa lankojen tilaaminen on ja miten kalliiksi se tulee. lankakaupassa pitää olla tilaa, valoa, lehtiä ja kuvastoja selattavaksi ja monipuolinen ja nykyaikainen valikoima.

3:47 ip.  
Anonymous ilu said...

Mikään tusinalanka ei minua innosta. Olisin hyvilläni lankaliikkeestä, jossa myytäisiin pienten valmistajien erikoisia ja kuten Laura ilmaisi, ylellisiä lankoja, myös maailman ihmeitä, ei pelkästään suomalaisia. Mahdollisesti pieniä eriä, yksilöllisiä tuotteita.
Sekä tietenkin laadukkaita ja kauniita puikkoja (myös pieniä kokoja!!!!), puikkokoteloita, silmukkamerkkejä... kaikenlaista kaunista pikkusälää.

Laitan mielelläni paljonkin rahaa laatutuotteisiin ja pieneen luksukseen.

10:25 ip.  
Anonymous eeva said...

Lankakauppaan mennessä minulle on tärkeää, että uskallan mennä sisään ilman pelkoa siitä että minua kokoajan vahditaan tai hoputetaan tai valintaani arvostellaan. On olemassa eräs kauppa, johon en uskalla mennä sisään ellei siellä ole toista asiakasta. Toivoisin myyjien myös ymmärtävän että myös 1-2 kahdesta kerästä voi kutoa..jos parin kerän ostaminen tekee minusta huonon ihmisen niin ostan lankani ennemmin muualta.
Unelmien lankakauppa on paikka johon mennessä voi unohtaa ajan. Vähän peesaan Lauran kommenttia, mutta myös minusta olisi ihanaa jos lankakaupassa voisi istahtaa rauhassa selailemaan värikarttoja tai lehtiä ja nauttisin myös miellelläni kupposen teetä ostoksien lomassa.

12:52 ip.  
Blogger päivi said...

Hieman samoilla linjoilla minäkin. Olisi ihanaa, jos kaupasta saisi erikoisempiakin lankoja, eikä vain näitä peruslankoja. Samoin lankojen vaihto-oikeus, vaikka kuittia vastaan, olisi hyvä, jos tulikin ostettua väärää väriä tai sävyä.
Lisäksi, jos lankoja saisi katsoa rauhassa, ilman että kokoajan katsotaan kieroon, jos sattuu menemään kauppaan ilman varmaa tietoa siitä, mitä tarvitsee ja kuinka paljon. Myös silmukkamerkit ja erilaiset puikot (iso valikoima) olisi mun unelmien lankakaupassa. Voi jos olisikin lankakauppa-kahvila jossa voisi käydä juomassa kupin kahvia ja vaikka neuloa rivin tai pari (ja jos unohtuu puikot ja langat kotiin, niin olis hyvä syy ostaa uusia).

1:38 ip.  
Blogger Lape said...

Parasta mainosta uusille langoille on neuleohjeet käsityölehdissä, toisena vaihtoehtona on messut, nettisivutkin on suuri plussa, varsinkin kun niiden kautta voi tilata.

Unelmien lankakaupan tunnelman tulisi olla lämmin ja kutsuva, lämmintä puunsävyä, valmiita eri langoista tehtyjä töitä kauniisti esillä yms. Ikkuna kauniisti kerillä ja valmiilla töillä somistettu vuodenajan mukaan. Lankoja tulisi saada hypistellä aikansa vapaasti ilman kotkan katsetta niskassa, tai yli innokasta asiakaspalvelijaa... se karkoittaa minut varmasti...

Kuitenkin palvelua tulisi saada, esim. jos korvaan tämän langan tällä, käykö ja paljonko kulutus muuttuu... paljonko lankaa kuluu paitaan/huiviin/sukkiin yms. millä voisin korvata tämän kutittavan langan...

Lankakaupasta mukaan tarttuu todennäköisimmin murretun värinen, villalanka joka huopuu ;) positiivista langalle on että se olisi käyttökelpoista myös huovuttamatta. Lanka voisi olla epätasaista käsinkehrättyä tai tweedpilkkuista. Efektilangoista enkö pöllyävistä mohaireista en pidä (ajatuskin aivastuttaa). Mieleisestä langasta maksan kyllä, tekokuidusta en.

1:42 ip.  
Anonymous Milla said...

Peruslanka, josta olisi olemassa paljon sävyjä.

5:04 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Minä kaipaisin nimenomaan laadukkaita suomalaisia lankoja, siis suomalaisesta villasta, pieniltäkin kehräämöiltä. Esimerkiksi Virtain villalla, Vuorelmalla ja Toikalla on myynnissä mukavia lankoja.

Tehtaanmyymälöiden tapaan halvemmat sekaiset vyyhdit tms. ovat mukavia löytöjä, mutta eipä niitä varmaan juuri muualle kuin tehtaiden omiin myymälöihin myydä.

Lankojen hinnat tulisi olla hyvin esillä, ja mielellään vaikka lankojen muut tiedotkin, erityisesti jos vyötettä ei ole. Kätevä olisi jaettava paperinen hinnasto tai hintatiedot Internetissä.

Hyvästä liikkeestä löytää erikoisempiakin tarvikkeita, joita ei ehkä myydä paljon, mutta kun niitä tietää kaupasta todennäköisesti löytävänsä, siellä tulee käytyä useamminkin. Itse olen etsinyt esim. kinnasneuloja, nauhalautoja ja 1,25 millin, tai ohuempiakin, puikkoja. Erityisesti ohuita puikkoja saisi olla hyvä valikoima, niitä on hankala löytää muuten. Jos kaupassa myydään muitakin kuin neulelankoja, tällaisia kaipaamiani vähän erikoisempia olisivat esim. nimeilylangat ja ohuet pitsinvirkkuulangat.

Muiden kanssa olen samaa mieltä siitä, että pitää saada rauhassa katsella, mutta kyllä minusta tuntui oudolta eilen, kun kävin ensimmäistä kertaa Helsingin Menitassa eikä kukaan myyjistä tervehtinyt vaikka kello kyllä soitti asiakkaan tullessa sisään.
Siellä muuten häiritsi sellainen pikkuseikka, että alennuslankoja oli eteisessä niin, että niitä katsoessa kello soi vähän väliä. Lankoja pitää siis voida katsella esteettä. Huovutusvillan myynti olisi hyvä lisä, sitä ei turhan monissa paikoissa myydä.

11:15 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home