sunnuntaina, toukokuuta 01, 2005

Kristel esittelee Neulovan Ystävänsä:

Neulova ystäväni oli Hanna Luoto Oulun seudulta. Hänellä on blogikin, jossa hän esittelee neuleitaan ja välillä löytyy juttua myös lapsista, puutarhasta, lomailusta jne. Blogi löytyy osoitteesta http://hannanblogi.blogspot.com/. Hanna on tätä samaa kolmenkympin kieppeillä olevaa ikäluokkaa mitä moni neulebloggaaja, hän on syntynyt vuonna 1973. Itseasiassa Hanna sattui viettämään synttäreitään tässä Neulova ystävä -projektin aikaan. :) Erillistä lahjaa en silloin lähettänyt, mutta onnittelumailin sentään. Muutenkin Neulovan ystävän aikaan Hannalle sattui kaikkea mukavaa. Maaliskuun loppupuolella Hannan sisko nimittäin sai vauvan, ja sitten huhtikuulla Hannan perhe matkusti äkkilähdöllä aurinkolomalle Turkkiin. (Hannan perheeseen kuuluu mies, kaksi leikki-ikäistä tyttöä ja poikavauva. Leevi-poika on melkein saman ikäinen kuin oma Neani, eli siinä 8-9 kuukautta.) Suurin uutinen projektin aikana oli se, että Hanna sai uuden työpaikan. Uudet työt alkavat vapun jälkeen. Mailailimme pitkiä viestejä aina parin päivän välein, paitsi tietysti silloin kun Hanna oli Turkissa, ja juttua riitti sekä neulomisesta että kaikenlaisesta muustakin.Hanna kertoi, että hänellä on neulomisharrastus ollut kausittaista, mutta nyt blogimaailman avauduttua on taas innostusta riittänyt. Huomasimme, että meillä on toisaalta samoja ja toisaalta erilaisia neulekokemuksia. Molemmat pidämme luonnonmateriaaleista ja murretuista luonnonsävyistä. Minulla on enemmän kokemusta erilaisista pitsi- ja pintaneuleista, kun taas Hanna on neulonut paljon huovutettavia juttuja kuten hahtuvahousuja ja erilaisia myssyjä.Lopuksi vielä tietysti ne kaikkia kiinnostavat jutut, eli Neulovan ystävän lahjat! :)
Ensimmäisestä paketista paljastui kokonaista kuusi kerää Crazy cotton -puuvillalankaa. Lanka on liukuvärjätty erilaisissa pastellisävyissä, ja mukana olleessa kirjeessä pohdiskeltiin josko tästä tulisi Nealle jotain kesäksi. Saa nähdä... Mekosta oli puhe, mutta Nea tarvitsisi myös jonkun kevyen kesämyssyn. :)
Toinen paketti viipyi matkalla viikon verran, ja pelkäsin jo postin hukanneen sen. Viikonlopun jälkeen onneksi pieni paketti kolahti postiluukusta, ja paketista paljastui nätti vaaleanvihreä kukanmuotoinen kynttilänjalka tuikkukynttilöille, sekä neljä erilaista tuoksukynttilää. Meillä poltetaan paljon kynttilöitä, joten lahja oli tosi osuva!
Kolmas paketti oli tullut sillä välin kun olin vierailulla anoppilassa pohjanmaalla. Paketista paljastui aivan ihana myssy! Näitä Hanna siis on neulonut enemmänkin, lankoina kuulemma useimiten Fritidsgarnia tai hahtuvaa, ja sitten kevyt huovutus. Minun myssyni on viininpuna-violetti ja siinä on hauskoja mustia huopatupsuja. Kanssa-asujat pitävät minua vähän hupsuna, kun tässä kotona tietokoneella istuessani aina välillä vetäisen myssyn päähäni kun se vaan on niin hauskan näköinen. :DKaikenkaikkiaan meillä oli Hannan kanssa tosi mukavaa, ja varmaan mailaillaan jatkossakin. :) Paljon kiitoksia Ninnille projektin järjestämisestä!

8 Comments:

Anonymous riikka said...

Hei! Ihania lankoja. Mä tahdon kanssa.
Edellisestä vielä, että mä alotan nyt tekemään sitä settiä. Teen mahd. nopeasti. Mä mailaan sulle sitten ku ne on postitusta vaille valmiit. Eihän väreillä ole väliä? Kun sattuisi olemaan hyvin jotain sinisiä lankoja?

9:57 ap.  
Blogger Ninni said...

Riikkuli:
Varmasti siniset käy hyvin. Kiva kun pääset jo aloittamaan hommat. Mulla on vasta suunnitteluasteella kun yritän saada vielä mattimyöhäisenä yhten työn valmiiksi Ullaa varten..

11:00 ap.  
Blogger vikke* said...

Ja mulla on yhdet sukat jo valmiina! :)
Myssyn jos vielä saisin tehtyä.

Tuossa mun neulekirjassani ne nuken neuleet on koolle 28, 37 ja 45cm. Noi suurimmat niistä varmaan käyvät hyvin.

Kankaita mulla on kaapeissa vaikka kuinka, aikaa ompeluun on vain vaikea saada. Mutta katsotaan...

2:38 ip.  
Anonymous riikka said...

Hauskaa, että voin olla avuksi! Piposta jäljellä enää vain 3cm, kohta valmis. Sitten vielä tupsut. Sitten vain tossujen ja lapasten kimppuun.
Toivottavasti piposta ei tullut liian iso. En oikein tiedä minkä kokoisia keskoset yleensä ovat.

Muuten, tiedätkö miksi Novitan Wool lanka ei ole enää merinovillaa? Tänään vasta huomasin miten ihanan pehmeää se on.

3:13 ip.  
Blogger Ninni said...

Vikke ja Riikka! mahtavaa, että olette noin nopeita!

Riikka: Mä en tiedä tosta Wool-hommasta kun itsekin vastikään vasta kuulin.

4:01 ip.  
Blogger Susanna said...

wool ei ole merinoa kun novitalaiset on ahneita tyhmyreitä jotka vielä yrittävät salaa vaihtaa tuotteidensa koostumusta :D *vieläkin vihainen*

2:40 ip.  
Anonymous riikka said...

No tällaisen vastauksen Novita lähetti: "Novita Wool-langan koostumus todellakin nykypäivänä
on villa eikä merinovilla. Villa jota käytämme on kuitenkin pehmeää ja
hienoa villaa, joka saa vielä erillisen pehmennyskäsittelyn. Lopputulos on
sama kuin merinovillalla. Pitkällisen tuotekehittelyn jälkeen päädyimme
tähän, sillä muuten kerän hinta olisi noussut kohtuuttomasti. Wool on 100 %
villa, konepestävä."

ps. Pipo ja yksi lapanen valmiina!

2:49 ip.  
Blogger DistantKnitter said...

Tuo ei pidä paikkaansa, mikäli se oli uutta Woolia, jota neuletapaamisessa hiplailin! Karkeaa kuin mikä, ja ennen se oli TODELLA pehmeää! PAH!

11:10 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home