perjantaina, huhtikuuta 29, 2005

Järjestän keräyksen

Ystäväni odottaa pientä poikaa, joka syntyy todennäköisesti alle kaksikiloisena. Haastan teidät neulojat nyt sellaiseen hyväntekeväisyystyöhön, että neulotte jotain pientä ja kaunista tuolle vauvalle. Ystäväpariskunnallamme on ollut erittäin rankkaa ja ovat saaneet tosissaan pelätä lapsensa vuoksi ja pelkäävät vieläkin.
He ilahtuisivat kovasti, jos ihmiset haluaisivat auttaa ja muistaa heitä. He eivät tiedä tästä keräyksestä mitään, joten haluaisin antaa vaatteet yllätyksenä. Jos jotakuta kiinnostaa osallistua keräykseen, laittakaa puikot heilumaan ja mulle asiasta meiliä:

ninni@ninninpinni.com

16 Comments:

Blogger Siniset Silmukat said...

Hei!

Minä haluaisin neuloa, jotain pienen pientä avuksi. Autathan Ninni minua hieman sitten koko-juttujen kanssa? Lapsista, kun on kovin vähän kokemusta ja varsinkin pikkuruisen pikkuruisista.

3:34 ip.  
Blogger Ninni said...

Siniset Silmukat:
Hienoa! Voin koittaa auttaa kyllä. Mulla on esim. jotain 50-senttisiä vauvanvaatteita, joista vois vähän kattoo mallia. Tekis vaan sitten vähän pienemmän tai esimerkiksi jotain joustinneuleista joka menee kokoon ja hihaa/lahjetta voi kääntää yms.
Ruskovillan sivuilla on myynnissä jotain keskosten neuleita. Siellä saattais olla kokotietoja..

3:52 ip.  
Blogger NOWHERE MAN said...

Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

4:17 ip.  
Anonymous riikka said...

Hei ninni! Olen blogiasi seuraillut ja voisin osallistua tuohon keräykseen. Voisin tehdä vaikkapa pienet tossut? Tai lapaset. Tai molemmat. :) Mutta kokoa myös kysyn, ja minne ne pitäisi lähettää? Kauhean kauaskin Täältä pk-seudulta? Vaikka noin pienet tavarat menevät varmaan tavallisena kirjekuorena(?).

11:28 ap.  
Blogger DistantKnitter said...

Mitä pienelle olisi parasta tehdä? Olen kiinnostunut, mutta haluaisin tehdä jotain todella järkevää, mitä tulisi käytettyä, ettei nurkissa pyörisi sitten joutavia. Pipoja? Jostain ohuesta, pehmeästä langasta varmaan. En muista keskosista niin paljoa, että kokoa osaisin arvioida, millainen päänympärys lienee?

2:01 ip.  
Blogger vikke* said...

Todella ystävällistä pistää keräys pystyyn!
Myös minun tuttavani saivat keskostytön vain 1300g painoisena.

Itsekin todella vaikean raskauden ja vaikean elämänalun lapseni kohdalla kokeneena haluan ilman muuta osallistua!!
Jos _edes_ tämän verran saan itsestäni irti kun asia on hyvä :)

Mulla on yks neulekirja, jossa neuleita myös nukeille, voiskohan sen mukaan neuloa myssyä tms?
Mitään isompaa (paitaa, housua) en uskalla luvata.

2:05 ip.  
Anonymous riikka said...

niin tuohon edelliseeni lisään, että tarvitsisin n. kokoja esim. ranteen, pään ja jalkojen kokoihin. Kun jos keskonen on, taitaa olla tosi pieni, niin minulta liikenee kyllä aikaa näin hyvään tarkoitukseen. Että pipo-lapas-sukka-setin voin tehdä. Katsotaan jos muutakin. Toivon lämpimästi, että vauvalla on kaikki kunnossa.

2:06 ip.  
Blogger DistantKnitter said...

Tuli mieleeni, että Baby Bornin ohjeilla saisi varmaan sopivia, nehän on 45-senttiselle. Ohjeita on ollut Suuressa Käsityölehdessä, ja jossain vanhemmassa numerossa oli ommeltuja keskosten vaatteita.

2:07 ip.  
Blogger Kristel said...

En uskalla luvata että neuloisin mitään, mutta tässä on malliksi ohje nuttuun ja myssyyn: http://www.helsinki.fi/~eknyberg/neuleet/ohjeet/hetahilma.html

Tein takin ja myssyn (ja lisäksi ihan perusohjeella pienet sukat ja lapaset) kun pikkuserkkuni syntyivät puolitoista kuukautta ennenaikaisesti. Nutut olivat kuulemma täsmälleen sopivia kun vauvat olivat vähän alle kolmen kilon.

4:45 ip.  
Anonymous SirpaLe said...

Minä voisin ommella trikoovaatetta kangasta löytyy nurkista ja eiköhän ohjettakin kun selailen ompelulehtisiä.

6:24 ip.  
Blogger Ninni said...

Voi kun ihanaa kun halukkaita osallistujia on!

Riikka: Pistä mulle meiliä niin mä lähetän mun osoitteen, johon voit neulomukset lähettää. Tarve voi olla piankin kun saattavat joutua käynnistämään synnytyksen. Nuken vaatteista tosiaan voisi varmaankin ottaa mittoja. Muuten en oikein osaa sanoa mitä kokoa voisi tehdä.

Distantknitter:
Ehkä jotkut housut, paidat yms. voisivat olla hyvät ja materiaali vaikka puuvilla tai merinovillaa nyt kun on kesäkin edessä.

Vikke:
Jokin nuken myssy voisi olla kyllä todella kiva. Pikkuvauvallahan myssyt ovat tärkeitä kun päästä haihtuu niin paljon lämpöä varsinkin kun on extrapieni vauva ja lämmönsäätelyjärjestelmä ei välttämättä ole kunnolla kehittynyt. Vauva parka tarvitsee kaiken energian kasvamiseen ja lämpimät vaatteet auttavat siinä ettei energiaa tuhlaannu turkaan lämmön ylläpitämiseen jos vaatteet siinä voivat auttaa.

Kristel: Kiitos linkistä ja laitan sitä NY-matskua heti kun tässä ehdin ja jaksan.=)

Sirpale:
Oi! Todella hyvä idea jos vain jaksat ommella.=)

9:33 ip.  
Anonymous Pauliina said...

Valitettavasti en ehdi itse osallistua projektiin, siitä pitävät huolen nämä neljä 7vko-6vuotiasta (esikoinen syntyi keskosena+kehitysvamma)...Sen verran näistä keskosten vaatteista, että mahdollisimman vähän saumoja (ohut iho, saumat painavat) ja helppo puettavuus ovat kaikein tärkeintä. Materiaalit pehmeitä luonnonmatskuja.

10:59 ip.  
Blogger Langanpäitä said...

Olen joskus jostakin saanut päähäni, että jos itse tekee keskosen vaatteita niin niihin kannattaa ommella joko litteät saumat tai sitten jättää saumat reilusti oikealle puolelle. Tämä onnistuu esimerkiksi saumurilla siististi jos hankkii jotakin liukuväristä lankaa.

Voisin koittaa surruutella tuolla saumurilla jotain pientä jos saan sen vain kuntoon. (Katkoo toista neulalankaa ikävästi.)

3:43 ip.  
Anonymous Kristiina S. said...

Yritän auttaa kertomalla, että Suuri Käsityö: 2/2003 s.36 on ohje BabyBorn neulesetti Baby Ull-lanka. Ja 4/2003 s.20 perusneuleet kokoa 50 cm, Novita Wool-lanka. Jos siitä tekis muutaman silmukan pienemmän? No, noista nyt sais ainakin vähän vihjettä koko asiaan jos säveltää neuleen itse. Ehkä tästä nyt on apua kutomaan lupautuneille.

9:43 ip.  
Blogger Hembu said...

Vielä ehtinee mukaan hyvään asiaan? Vanhassa Novitassa, en nyt muista mikä numero, oli Baby bornin vaatteita, ainakin pipon ohjeen löysin, sen voisin toteuttaa. Kietaisunuttu olis varmaan kanssa kätevä pukea, jos joku löytää semmoiseen ohjetta.

4:18 ip.  
Blogger Ninni said...

Hembu!
Ihanaa, osallistu toki.=)
Mä aattelin ite kokeilla suunnitella jonkin kietaisupaidan.

6:45 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home