tiistaina, helmikuuta 22, 2005

Neulova Ystäväni-projekti

Tämä projekti poikkeaa sitten muista versioista aika lailla. Päätin luoda teidän iloksenne, kaikki osallistumishaluiset, jotakin omaperäistä ja hauskaa.

Näin se toimii:

a) Halukkaat ilmoittautuvat minulle 16.3 mennessä sähköpostitse ja tuona kyseisenä päivänä minä arvon parit. Laittakaa otsikoksi meiliin "Neulova Ystäväni"-projekti. Jos meitä on pariton määrä, ilmoittaudun vapaaehtoiseksi tutustumaan kahteen neulojaan.

b)Parit tutustuvat viikon ajan toisiinsa sähköpostitse ja kyselevät toisiltaan kaikkea mikä liittyy läheisesti tai etäisesti neulontaa, kuten mikä merkitys neulonta-harrastuksella on, kuinka kauan on neulonut, millaisista langoista pitää, millaiset värit miellyttävät yms..

c)Viikon päästä ilmoittautumisesta lähetetään ensimmäinen paketti, joka on lankaa n. 15€ arvosta. Paketti voi sisältää pelkkää lankaa tai lisäksi jotain neulomiseen liittyvää.

d)tästä viikon kuluessa lähetetään toinen paketti, joka sisältää jonkin pienen muutaman euron lahjan jonka lähettäjä katsoo sopivaksi uudelle ystävälleen. Herkuttelijalle esim. suklaata tai karkkipussi, romantikolle pieni kirjanen rakkausrunoja yms. Parasta, jos lahja on jotakin sellaista jonka parissa viihtyy neulomisen lomassa.

e)viikon kuluttua tästä lähetetään jokin itse tekemä pieni neulontatyö, kuten pipo, lapaset, huivi, sukat tms. Tämä voi tulla joko uudelle ystävälle itselleen tai hänen lemmikilleen tai perheenjäsenelle.

f) kun on saanut tämän viimeisen, kolmannen lahjan, jaetaan ilo muiden kesken ja julkaistaan blogissa esittelemällä uusi ystävänsä ja kaikki ihanat lahjat, joita häneltä on saanut. Esittelyyn käytetään niitä tietoja, joita sähköpostitse on vaihdettu.

Minun blogiani voivat lainata esittelyyn ja kuvamateriaalin lähettämiseen ne osallistujat, joilla ei vielä ole omaa blogia. Blogittomat voivat lähettää esittelytekstin ja kuvat minulle sähköpostilla ja minä päivitän ne blogiini. On myös vaihtoehto, että vielä blogittomat perustavat vaikkapa tilapäisen blogin tätä hauskaa projektia varten. Me muut autamme varmasti, jos tulee jotakin blogin perustamiseen tai sen käyttöön liittyviä kysymyksiä, eikös vain?

Nyt vain halukkaat ilmoittautumaan! Laittakaa meiliin nimimerkki tai etunimi sekä mahdollisen blogin osoite ja sähköpostiosoitteenne. Blogittomat voivat mainita haluavatko lainata minun blogiani tai tehdä oman blogin f-vaiheeseen.

11 Comments:

Blogger Kati E said...

Loistava idea!

Mulla vaan toi viikko on vähän lyhyt aika. Kun on kaikenlaista häiriötekijää tässä sivussa, kuten lapset, mies ja työ... :)

9:03 ap.  
Blogger Riikka said...

Hieno idea minustakin. Minullekin tuo viikko tuntuu hirmu lyhyeltä ajalta siinä vaiheessa kun jotain itse tehtyä pitää lähettää, olen niin turkasen hidas neuloja. eikö sitä voisi pidentää vaikka pariin viikkoon vai onko se ihan niin nuukaa. Mikäs se sun sähköpostiosoite onkaan, jotta pääsee ilmoittautumaan?

9:05 ap.  
Blogger Niina said...

Mutta eikös tossa ole ideana, että on vain yksi ystävä? Että onhan siinä sitten useampi viikko aikaa neuloa (jos nyt ymmärsin oikein).

9:48 ap.  
Blogger Kati E said...

Juu Niina, on useampi viikko ja sama ystävä. Mutta kun tämä on kotimainen ystävä, niin olisi kivempi ostaa jotain spesiaalia lankaa. Samoin neulottu juttu olisi kiva olla joku vähän erikoisempi.

Ja minä esim. en voi tuosta noin vaan pyyhkäistä kauppaan, siis lankakauppaan tms. minne on matkaa vähän enemmän. Sillä monsteri on haettava päiväkodista jne. Ja ihan tuota tavallista Novitaa ei viitsisi lähettää.

Ymmärtänet pointin, että kun on tätä muuta, niin ei pysty kulkemaan ihan kuten itse haluaa. Ja yleisesti ottaen nuo erikoisliikkeet ovat auki vain 17 tai 18 asti.

Lähinnä ajattelin, että josko olisi voinut olla vähän pidempiä nuo ajat. Tai vaikka niin, että viikko lankahankinnalle ja sille pienelle jutulle, mutta esim. 2 viikkoa sille itsetehdylle.

Ei tästä kannata ongelmaa tehdä, nämä olivat vain huomioita, jotka koskevat ainakin minua.

11:03 ap.  
Blogger Ellilli said...

Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

2:08 ip.  
Blogger Ellilli said...

Tulin tutkailemaan blogiasi ja heti löytyi mielenkiintoinen juttu! Taidan uskaltautua mukaan... :) Itsellänikin vie aikaa lapsi sun muut mutta eiköhän jotain aikaseksi saada.

2:09 ip.  
Blogger Ninni said...

Sähköpostiosoitteeni on:
ninni@ninninpinni.com

Jos joku haluaa lähettää ystävälleen jotain vähän spesiaalimpaa lankaa, voi sitä tilata vaikkapa jostain nettikaupasta ja pyytää lähettämään suoraan "Neulovan Ystävän" kotiosoitteeseen.

Tuon itsetehdyn lahjan lähettämisen ajankohdaksi valitsin tuon viimeisen viikon ihan siksi, että olisi enempi aikaa neuloa. Sen työnhän voi aloittaa heti ekalla viikolla kun selviää ystävän tyyliä ja makua.=)

Kehoittaisin muutenkin osallistujia osallistumaan rennosti ja huumorilla. Tämän on määrä olla mielenkiintoista ja kivaa.

Kun esittelee ystävänsä, sekin voi olla sillä tavalla vapaamuotoisesti ja humoristisesti toteutettu.

Olisi kiva, jos kaikki mahdollisuuksiensa mukaan pysyisivät suht aikataulussa, vaikka projektia tehtäisiinkin lunkisti.

Päämääränä on, että meillä on kivaa. Mitään järkeähän tällaisessa toiminnassa ei ole, mutta järkihän on yliarvostettua. Projekti on selkeästi harrastusta, sosiaalisia kontakteja kivaa puuhastelua rankan arjen keskelle.

5:49 ip.  
Blogger Katja said...

Todella mahtava idea tuo kyllä on! Mutta kuten Katille, taitaa nuo ajat olla minulle hieman liian lyhyitä...

10:12 ap.  
Blogger Hanna said...

Ninni, laitoin sinulle meiliä, tulikohan perille ?? Vastaisitko hanna.luoto@kotinet.com -kiitos-

11:43 ip.  
Blogger Kristel said...

Täytyypä minunkin sitten kommentoida, vaikka jo ilmoittauduinkin. ;) Tosiaan, olisi ehkä mukavampi jos aikaa olisi viikon asemesta 2/vaihe. Itse tiedän neulovani jonkun pienen lahjan helposti siinä parin-kolmen viikon aikana, ellei tyttärellä ole kovin hankala vaihe menossa, mutta jos on kovasti kiukuttelua niin sitten ei neulota laisinkaan... ;)

11:14 ap.  
Blogger pirre said...

pirre tulisi joukkoon, jos vain ruotsalainen (siis tilapäisesti...olosuhteiden pakosta...ja seli seli..) kelpaa ystäväksi.
rullakko@hotmail.com

11:23 ap.  

Lähetä kommentti

<< Home